Eilen päätin kokeilla uusia tyllia tekemällä muffineita ja niihin kukkapursotukset. Ensimmäinen pursotus epäonnistui, kun yritin tehdä kukasta liian korkean, mutta kun hoksasin tekniikan alkoi homma sujua. Ja en voi kyllä kuin ylistää tyllia! Helppoa, nopeaa ja niin kaunista. Jos esimerkiksi ruusujen tekeminen on tuntunut vaikealta ja työläältä, ei se enää sitä ole.
Muffinssien taikinan ohje on Tarun Kuppikakut-kirjasta ja pursotuksen ohje Kinuskikissan blogista.
Valkosuklaamuffinssit kukkapursotuksilla
12 kpl
Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
50 g valkosuklaarouhetta
Täyte
150 g mansikkahilloa
Sokerikreemi ruusupursotuksiin
125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
2 tl vadelma-aromia
2 rkl vettä
ruusunpunaista pastaväriä tai elintarvikeväriä
125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
2 tl vadelma-aromia
2 rkl vettä
ruusunpunaista pastaväriä tai elintarvikeväriä
Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenäään. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi vielä rouhittu valkosuklaa ja jaa seos 12 muffinssivuokaan muffinssipellille. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. Tarkista muffinssipohjien kypsyys puisella cocktailtikulla. Anna muffinssien jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
Tee omenaporalla tai lusikalla kolo muffinssien keskelle. Täytä kolo mansikkahillolla.
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voin pehmeys vaikuttaa kreemin rakenteeseen ja näin pursotusjälkeen. Notkista voi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri pienissä erissä. Lisää vadelma-aromi. Jos et käytä aromia, korvaa se vedellä, jotta rakenne pysyy samana. Sekoita lopuksi joukkoon vesi pienissä erissä huolellisesti vatkaten. Värjää kreemi vaaleanpunaiseksi/pinkiksi pastavärillä.
Käytä kreemi samantien, älä siis laita sitä välillä jääkaappiin (paitsi jos kreemi pursotuksen aikana muuttuu liian löysäksi). Laita tylla pursotuspussin sisään ja vedä pussin suu tiukasti tyllan ympärille (pussin pää on tässä vaiheessa leikattu sopivan kokoiseksi). Täytä pussi kreemillä ja pursota kukkasia muffinssien päälle. Säilytä koristellut muffinssit jääkaapissa.
Muistakaahan käydä osallistumassa kesäkuun haasteeseen tästä. Osallistujia kaivattaisiin kipeästi! :) Roosa
Kauniit pursotukset. :) muffinssit kuulostaa herkullisilta..
VastaaPoistaVoi kiitos Raisa! Nämä olivat herkullisia. :P
PoistaAivan ihania! ♥
VastaaPoistaSuuret kiitokset! <3
PoistaTeille on haaste :) Ks. postauksen viimeinen rivi ;)
VastaaPoistahttp://www.anninuunissa.fi/2016/06/perinteiset-ihanat-bebe-leivokset.html
Kiitoksia, käydään heti kurkkaamassa! ;)
PoistaHieno kukkapursotus :) Mulla on vaan se yksi pursotustekniikka, johon olen jumiutunut. Pitäisi kokeilla rohkeammin kaikkea uutta :)
VastaaPoistaKiitoksia! :) Rohkeasti kokeilemaan, jo pelkällä tähtityllalla saa vaikka minkälaista pursotusta aikaan. :)
Poista