Sivut

tiistai 18. lokakuuta 2016

Porkkanapatukat

Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli paljon erilaisia porkkanareseptejä, joista yksi oli porkkanapatukat. Porkkanapatukat ovat siis välipalapatukoita, joista saa hyvin lisäenergiaa päivään. Ohje oli hyvin yksinkertainen ja nopeatekoinen, joten sitä piti testata.

Yllätyin itsekin, miten hyviä patukoista tuli. Kuivatut aprikoosit ja kurpitsansiemenet kävivät kivasti patukoihin porkkanan kanssa. Käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita tulee patukoista gluteenittomia. Näistä saa paljon puhtia päivään! ;)


Porkkanapatukat 12-14 kpl

8 dl kaurahiutaleita
2 normaalikokoista raastettua porkkanaa
100 g pieniksi paloiteltuja kuivattuja aprikooseja
1 tl jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl kurpitsansiemeniä
200 g voita
3/4 dl vaaleaa siirappia
3/4 dl ruokosokeria

Tee näin
1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Sekoita hiutaleet, porkkanat, aprikoosit, inkivääri ja siemenet kulhossa. 
2. Laita voi, siirappi ja sokeri paistinpannulle tai kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut.
3. Kaada voi-sokeriseos kauraseokseen ja sekoita huolellisesti taikinaksi.
4. Leikkaa leivinpaperi noin 20 x 25 cm kokoisen vuoan pohjalle. Painele taikina vuokaan.
5. Paista uunin keskitasolla 40-45 minuuttia. Anna paistoksen jäähtyä vuoassa. Leikkaa paistos patukoiksi terävällä veitsellä.






2 kommenttia:

  1. Nämä on varmasti hyviä eikä liian terveellisiäkään, kun kumminkin tulee 200 g voita :D

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)