Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2016

Omena-karpalo-marenkipiirakka

Viime viikonloppuna vietimme syksyisen tunnelmallista aikaa mökillä perheeni kanssa. Ulkoilimme, söimme hyvin ja saunoimme kynttilänvalossa. Tällaiset viikonloput ovat ihanaa vastapainoa arjen kiireille. Nyt syyslomalla on taas onneksi aikaa rentoutua kunnolla.

Leipoa piti myös ilman muuta. :D Bongasin K-ruoka lehdestä herkullisen omena-puolukka-marenkipiirakan reseptin, jota halusin kokeilla. Mökin pakkasesta ei löytynyt puolukoita, mutta karpaloita kylläkin. Ajattelin karpaloiden kirpeyden käyvän kivaksi makupariksi omenan ja makean marengin kanssa. Ajatus oli ihan oikea, piirakasta tuli nimittäin huippu hyvää! Sai kyllä kehuja muiltakin maistelijoilta. Reseptissä piirakkaan on laitettu fariinisokeria, mutta itse unohdin ostaa sitä kaupasta. Korvasin fariinisokerin kaneli-sokeriseoksella. Kaneli-sokeriseos kävi piirakkaan myös todella hyvin. Tätä reseptiä täytyy kokeilla ehdottomasti uudestaan!



 Omena-karpalo-marenkipiirakka


Ainekset

10 annosta


    • 4-5(n. 700 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • 1 1/2dlpuolukoita tai karpaloita
    • 1/2dlfariinisokeria
  • Marenki
    • 3kananmunan valkuaista
    • 1dlsokeria
  • Pinnalle
    • 1dlpuolukoita tai karpaloita
    • Valmistus

      30 - 60 min
      1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Sekoita sen verran, että taikina on juuri ja juuri sekaisin. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (⌀ n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
      2. Kuori ja lohko omenat. Täytä piirakan pohja omenoilla ja ripottele päälle puolukat sekä fariinisokeri. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia.
      3. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon vähitellen sokeri koko ajan vaahdottaen. Levitä marenki vuokaan ja ripottele pinnalle puolukat.
      4. Paista edelleen keskitasolla 12-15 minuuttia.

4 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)