Kuppikakut olivat ihanan pehmeitä ja kevyitä ja niin herkullisia! Kuorrutus vielä päälle ja makunautinto oli taattu!
Red velvet cupcakes
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
60 g huoneenlämpöistä voita
2,4 dl sokeria
½ dl öljyä
½ tl etikkaa
1 tl punaista pastaväriä
1,2 dl piimää
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Erottele keltuaiset valkuaisista. Säästä keltuaiset. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä muodostuu pehmeitä huippuja. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy, keltuaiset, etikka, pastaväri ja piimä. Sekoita hyvin, mutta älä liikaa. Sekoita lopuksi valkuaisvaahto taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista n. 20 min.
Cream cheese frosting
225g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
60g huoneenlämpöistä voita
5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1tl maitoa
Sekoita tuorejuusto ja voi hyvin keskenään. Lisää tomu- ja vaniljasokeri sekä maito. Sekoita sileäksi kuorrutteeksi. Pursota kauniisti kuppikakkujen päälle.
Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua ja syyslomaa niille joilla se alkaa! :)
-Essi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahduta jättämällä kommentti! :)