Sivut

perjantai 14. lokakuuta 2016

Red velvet cupcakes

Pienen postaustauon jälkeen olen taas täällä uuden reseptin kera! Tällä kertaa teki mieli leipoa meheviä kuppikakkuja suussasulavalla kuorrutteella. Selailin erilaisia blogeja ja nettisivustoja ja löysinkin yhdeltä englanninkieliseltä sivustolta ihanan red velvet kuppikakkujen ohjeen. Käänsin ohjeen suomeksi ja pääsinkin leipomaan!


Kuppikakut olivat ihanan pehmeitä ja kevyitä ja niin herkullisia! Kuorrutus vielä päälle ja makunautinto oli taattu!


Red velvet cupcakes

2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kaakaojauhetta
1/4 tl suolaa
60 g huoneenlämpöistä voita
2,4 dl sokeria
½ dl öljyä
½ tl etikkaa
1 tl punaista pastaväriä
1,2 dl piimää

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Erottele keltuaiset valkuaisista. Säästä keltuaiset. Vatkaa valkuaisia, kunnes niistä muodostuu pehmeitä huippuja. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy, keltuaiset, etikka, pastaväri ja piimä. Sekoita hyvin, mutta älä liikaa. Sekoita lopuksi valkuaisvaahto taikinaan. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista n. 20 min.

Cream cheese frosting

225g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
60g huoneenlämpöistä voita
5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1tl maitoa

Sekoita tuorejuusto ja voi hyvin keskenään. Lisää tomu- ja vaniljasokeri sekä maito. Sekoita sileäksi kuorrutteeksi. Pursota kauniisti kuppikakkujen päälle.



Oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua ja syyslomaa niille joilla se alkaa! :)

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)