maanantai 31. elokuuta 2015

Vadelmainen unelmatorttu


Vadelmateemalla jatketaan! Vadelma onkin tämän hetken sesonkimarja, joten uskoisin, että vadelmareseptit ovat tervetulleita. (: Sain idean tähän kääretorttuun Kotilieden nettisivuilta. Täytteen ohje on Kotilieden sivuilta, mutta pohja on tehty oman reseptikirjan mukaan. Kääretorttupohjasta tuli ihanan pehmeä, ja muutenkin leivonnainen oli todella maistuva! Jos esimerkiksi vieraat saapuvat lyhyellä varoitusajalla, tämä herkku on super nopea valmistaa ja maistuu varmasti.

Pohja:
4 munaa
1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl kermaa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 dl vadelmia

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti taikinaan. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 5-10 minuuttia.

Kuivien aineiden sekoitus.

Munien ja sokerin vatkaus.

Valmis taikina.

Taikina menossa uuniin.

2. Sirottele leivinpaperin päälle hienoa sokeria ja kumoa kypsä pohja sokeroidulle paperille. Poista leivinpaperi. 

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkaan. Mausta sokerilla oman makusi mukaan. Lisää vadelmat.

Pohjan päälle levitetty täyte. 

4. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle, kiedo paperin avulla kääröksi ja pidä jääkaapissa tarjoamishetkeen asti. Kääretorttu mehenee, kun se saa olla jääkapissa yön yli. 









Viikonloppuna oltiin tosiaan keräämässä näitä ihanan punaisia herkkuja!

Mukavaa syksyn alkua kaikille! Roosa

   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)