tiistai 24. marraskuuta 2015

Omenapiirakkaa ja kaura-omenapaistosta

Moikka moi!
Sunnuntaina äiti ehdotti että leipoisin kaura-omenapaistosta. Kotimaisia omenoita meillä ei ollut, joten käytin ulkomaalaisia ja hyvää paistosta tulikin! Omenat olivat ihanan pehmeitä ja kauraseos antoi ihanaa makua ja purutuntumaa. Päälle vielä vaniljavaahtoa ja makunautinto oli taattu!
Ainoana miinuksena oli että paistos "kutistui" uunissa ollessaan, vaikka laitoinkin vuoan täyteen.
Ohje on otettu Hellapoliisin kirjasta: "Ensimmäiset reseptini".



Kaura-omenapaistos

3 isoa omenaa
1 tl kanelia
1dl fariinisokeria

Kaurakuorrute
100 g margariinia
1dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
1tl vaniljasokeria

Pese omenat, leikkaa lohkoiksi ja laita vuokaan.  Sekoita joukkoon kaneli ja fariinisokeri.
Sekoita kauraseoksen aineet keskenään ja kaada omenoiden päälle.
Paista 225 asteessa n. 30 min.
Nauti vaniljavaahdon- tai jäätelön kanssa!






Leivoin sunnuntaina myös perinteistä omenapiirakkaa. "Kaikkien kehuma omenapiirakka"-reseptin otin Kotikokin sivuilta täältä. Itse en piirakkaa maistanut, mutta muut maistajat kehuivat piirakkaa herkulliseksi.



Kaikkien kehuma omenapiirakka

200 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl  maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.
Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).
Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.
Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.Paista 200 asteessa n. 30 min.
Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Terkuin, Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)