perjantai 29. tammikuuta 2016

Laskiaispullat

Olen koko viikon kuolannut laskiaispullakuvia! On ollut herkkua wrapin, kakun ja nutellan makuisen pullan muodossa. Meillä leivottiin kuitenkin ihan niitä perinteisiä laskiaispullia, ja ai että olivat ihania! <3 Seuraava himon kohde onkin runebergintortut...
Pullien teossa oli työnjako seuraava: äiti teki taikinan, yhdessä leivottiin ja minä täytin pullat. Resepti on vehnäjauhopussin kyljestä.

Pullat (30-35 kpl)
5 dl maitoa
50g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
14-15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150g pehmeää voita tai margariinia

voiteluun: kananmuna
pinnalle: raesokeria

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksikertaiseksi n. 30 min. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12-15 min. Täytä jäähtyneet pullat hillolla ja kermavaahdolla.




Seuraavana tulee varmaan postausta niistä runebergintortuista. :D Rentouttavaa viikonloppua kaikille! Roosa

6 kommenttia:

  1. Niin ihanan näköisiä! ♥ Laskiaispullat on kyllä ihan parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Laskiaispullat on kyllä tosiaan ihania. <3

      Poista
  2. Voi namskis, miten herkullisen näköisiä! Tuoreet laskiasipullat ovat kyllä ihan parhaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Se on kyllä niin totta, nämä ovat hurjan hyviä. <3

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)