Mukavaa sunnuntaista aamua! Ulkona satelee hiljaksiin lunta ja taivas on aika harmaa. Ei näytä vielä kovin keväiseltä, mutta kyllä se kevät sieltä vähitellen tulee. Huomenna minulla alkaa virallisesti hiihtoloma, jota olen jo odotellutkin. Hyvä saada välillä pieni hengähdystauko koulukiireistä. Ja lomalla on aikaa leipoa ja herkutella. :)
Eilen teimme ruoaksi broileri-couscoussalaattia. Löysin ohjeen Kodin Kuvalehdestä. Ihastuin couscousiin Egyptin matkalla, sillä sitä oli tarjolla joka aterialla. Broileri ja vuohenjuusto täydensivät couscousin makua. Tämä on todella hyvä ja ruokaisa salaatti. Aluksi ehkä ajattelee, että salaatti ei ole kovin täyttävä ruoka, mutta tämä ainakin on. Maha oli täynnä iltaan asti! :D
Broileri-couscoussalaatti
4 annosta / 25min
3 broilerin rintafileetä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl pestokastiketta
2 dl vettä
2 dl couscousia
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunan mehua
1 rasia (200g) kirsikkatomaatteja
150 g paahdettua paprikaa (säilyke)
3 kevätsipulia tai 1 punasipuli
1 ruukku basilikaa
200 g vuohenjuustoa
1/2 dl seesaminsiemeniä
Paloittele broilerinfileet. Paista liha kypsäksi tilkassa öljyä. Sekoita pesto broilerin joukkoon ja jätä broilerit jäähtymään.
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Nosta kattila liedeltä, mausta suolalla ja lisää couscous. Peitä kannella ja anna hautua viisi minuuttia. Sekoittele kypsä couscous irtonaiseksi haarukalla ja valuta joukkoon öljy ja sitruunan mehu.
Huuhdo ja puolita tomaatit. Paloittele paprikat. Viipaloi kevätsipulit ja riivi basilikasta lehdet. Kuutioi vuohenjuusto.
Sekoita salaatin aineet keskenään.
Täytyisi joskus tutustua tuohon couscousiin, en ole koskaan maistanutkaan..
VastaaPoistaSuosittelen kyllä kokeilemaan, couscous on todella herkullista ja se on hyvä kuidun lähde. :)
PoistaOn tosiaankin herkullisen ja täyttävän näköinen salaatti, tämä maistuisi kyllä varmasti!
VastaaPoistaKiitos paljon, tämä oli kyllä maistuvaa! :)
Poista