lauantai 26. marraskuuta 2016

Mantelirouhe-suklaakakku

Olipas aamulla mukava avata sälekaihtimet ikkunasta ja huomata miten paljon yön aikana oli satanut lunta. Lumi tuo heti niin paljon lisää joulun tuntua. Voi kun nyt vain pysyisi maassa. :)
Eilen leivottiin äidin kanssa yhteistuumin. Yllättäen resepti löytyi uudesta Cosmopolitanista, joka on tunnettu naistenlehti. :D Reseptissä kakkuun oli käytetty hasselpähkinää, mutta koska kaupasta ei löytynyt kyseistä pähkinää, käytimme mantelirouhetta. Tuli kyllä aivan ihana kahvikakku! Banaani antoi herkullista mehevyyttä ja suklaa maistui erityisen paljon. <3

Mantelirouhe-suklaakakku
1 muna
1,25 dl sokeria
1 dl kermaa
1 banaani
30 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta
50 g tummaa suklaata
korppujauhoja

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää muna-sokeriseoksen joukkoon vuorotellen sulatetun voin ja kerman kanssa. Lisää myös soseutettu banaani, mantelirouhe ja rouhittu suklaa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun litran vuokaan. Paista puoli tuntia 175-asteisessa uunissa. Koristele halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla ja mantelirouheella. 




Cosmopolitanissa oli myös ihanien suolakeksifudgejen ohje, joita meinaan kokeilla tänään tai huomenna. Jos onnistuvat, julkaisen reseptin täälläkin. ;) Roosa

2 kommenttia:

  1. Tää kakku on kyllä yhdistelmä kaikkea ihanaa, nam! ♥ Ja näyttääkin vielä niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjasti, herkkua tämä kyllä olikin! <3

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)