maanantai 24. heinäkuuta 2017

Mustikka-vadelmakaurapaistos

Viime viikolla tuli kotiin uusin Leivotaan-lehden numero. Lehdessä oli jälleen ihania kesäisiä herkkuja, joista pitäisi kokeilla yhtä jos toistakin. Ensimmäisenä testiin pääsi kaurapaistos, johon vaihdoin raparperien tilalle mustikoita ja vadelmia. Ohjeessa kehotetaan tarjoamaan herkku lämpimänä, mutta minusta tämä oli parasta jääkaappikylmänä. Vaniljakastike kruunasi kaiken! <3



Mustikka-vadelmakaurapaistos
150 g voita
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte
mustikoita 
vadelmia
1 rkl perunajauhoja
2-3 tl sokeria

TEE NÄIN
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri yhteen kulhossa. 
2. Sekoita kaikki muut ainekset joukkoon ja sekoita taikinaksi.
3. Täyte: Laita mustikat ja vadelmat piirakkavuokaan, halkaisija noin 22 cm. Ripota päälle perunajauhoja ja sokeri ja sekoita.
4. Levitä taikina pieninä paloina marjojen päälle. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna paistoksen jäähtyä vähän ja tarjoa se lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)