torstai 14. syyskuuta 2017

Mustikkaboston

Syksy on saapunut, tai kyllähän tuo on jo tovin kerennyt ollakin. Pimenevät illat ja syksyn väriloisto ovat syksyssä viehättäviä asioita, mutta kylmyydestä en tykkää, en sitten yhtään. Kylmyydestäkin selvitään leipomalla niin kuin monesta muustakin asiasta. Ja nythän onkin syyssato parhaimmillaan!

Huomasin Lunni leipoo -blogissa ihanien mustikkaspinnyjen ohjeen ja halusin kokeilla näitä, koska uusi mustikkasatokin oli juuri kerätty pakkaseen talteen. Tein pullan pyöreään kakkuvuokaan, joten tämä on siis enemmänkin bostonkakku kuin spinny. Mutta herkkua oli kyllä! Super pehmeää pullaa, johon mustikka ja tuorejuustokuorrute antoivat täydellisen lisän. Kädetkin tulivat juuri sopivan tahmeiksi tätä pullaa syödessä... :D



Mustikkaboston

Ainekset

Pullataikina
  • 2 1/4 dl kevytmaitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 120 g voita
  • 8 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 80 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 2 dl mustikoita

Kuorrute

  • 50 g tuorejuustoa
  • 15 g voita
  • 1 tl sitruunan mehua
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 rkl kevytmaitoa

Tee näin

1 t 50 min
  • Valmista ensin pullataikina.
    Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon, sekoita.
    Lisää sokeri, voisula ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti, kunnes seos on tasaista.
    Lisää loput vehnäjauhot vähän kerrallaan joukkoon, alusta taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa eikä tartu alustaan tai kulhoon (5-10 minuutin ajan). Anna taikinan kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertaistunut kooltaan.
    Ota tällä aikaa voi pehmenemään huoneenlämpöön ja yhdistä kulhossa fariinisokeri ja kardemumma.
    Jauhota leivinalusta, kauli taikinasta n. 50x30-senttinen ohuehko levy.
    Levitä pehmennyt voi tasaisesti levyn päälle, ripottele pinnalle fariinisokeri-kardemummaseos sekä mustikat.
    Jätä taikinasuorakaiteen alareunasta n. sentti paljaaksi. Rullaa taikinalevy pitkittäissuunnassa kireälle rullalle, koita saada rullasta mahdollisimman tasapaksu ja venytä tarvittaessa valmista rullaa pidemmäksi.
    Leikkaa pötköstä n. 5-senttisiä paloja, asettele pullat pystyyn 20x20-senttisen vuoan pohjalle tai kakkuvuokaan tasaisesti. Anna pullien kohota peitettyinä vielä n. 30 minuuttia.
    Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paista kohonneet pullat uunin keskitasolla n. 20 minuutin ajan.
    Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Lisää tarvittaessa maitoa, mikäli haluat juoksevamman rakenteen. Valuta kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle, nauti.
    Jos et syö kaikkia pullia heti, säilytä ne kylmässä.



4 kommenttia:

  1. Syksy ja pulla kuuluu yhteen! :) Jotenkin sitä on vaan mukavampi leipoakin silloin mitä kesähelteillä, vaikka niiden helteiden puolesta ei tänä kesänä ois tarvinnut pullan leipomista jättää väliin. :D Tämä näyttää ihan täydelliseltä! :P Pitäisköhän leipoa korvapuustiboston korvapuustipäiväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, syksyllä se pullapeltien paistaminen lämmittää kummasti. :) Tämä oli kyllä hyvää ja ai että korvapuustibostonkin olisi! <3

      Poista
  2. Peruskorvapuustit on niin mun suosikkeja, että tulee todella harvoin tehtyä mitään muuta pullaa ♥ :D Mutta tätä ohjetta katoi ittekkin, että vois joskus kokeilla! Näyttää aivan ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein se peruspulla on kyllä parasta. :) Mutta tämä oli erittäin hyvää, testaa ihmeessä. <3

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)