maanantai 14. syyskuuta 2015

Brownies

Viikonloppuna teki mieli tehdä jotain suklaista herkkua. Päädyin tekemään brownieseja. Käytin ohjeena Valio.fi sivuston reseptiä. Minulla oli himpun verran isompi vuoka kuin mitä ohjeessa oli suositeltu. Ajattelin tekovaiheessa, että kannattaisi ehkä tehdä kaksinkertainen taikina, mutta päädyin kuitenkin tekemään täysin ohjeen mukaan. Olisi pitänyt luottaa omaan vaistoon. Leivonnaiset nimittäin eivät kohonneet kunnolla ja jäivät melko lättänöiksi. Ei tullut kuohkean pehmeä taikina, niin kuin brownietaikinan kuuluisi olla. Suklaa onneksi maistui hyvin, ja makuhan se on tärkein. (: Vieraillekkin maistui vaniljajäätelön kera erittäin hyvin. 
Jos joku haluaa leipoa tällä reseptillä, suosittelen tekemään kaksinkertaisen taikinan, tai sitten käyttää juuri oikean kokoista vuokaa. Reseptiin on merkattu myös mantelit tai pähkinät makua antamaan, mutta itse jätin ne pois. 

 

Valmistusaineet

100  g taloussuklaata 
100  g voita 
2 1/4  dl sokeria 
2 munaa 
2  dl vehnäjauhoja 
1  tl leivinjauhetta 
1  tl vaniljasokeria 
2  dl manteleita ja/tai pähkinöitä rouhittuna 
TARJOILUUN
2  dlvispikermaa tai vanijajäätelöä

Valmistusohje

  • Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi. 
  • Lisää munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista. 
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, neliskulmaiseen uunivuokaan (20 x 30 cm) tai pyöreään, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 26 cm). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoan. 
Paista 175 asteessa 20 - 30 min. Tarjoa haaleana kermavaahdon tai jäätelön kanssa.



Lupaan, että tulen postailemaan vieä kuohkean ja pehmeän brownienkin parissa! ;)
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Roosa


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)