maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulutortut

Eilen paistoin joulutorttuja. Jostain syystä tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein torttutaikinan itse. Ennen olemme ostaneet joka vuosi kaupan valmiita torttutaikinalevyjä, mutta tästä lähtien teen kyllä aina oman taikinan. Maku oli monta monituista kertaa parempi ja rakennekkin täysin erilainen. Olen aina tykännyt joulutortuista todella paljon, mutta nyt niistä tuli kyllä erityistä herkkua. :)
Ohjeen taikinaan löysin Emerald City -blogista. Taikinan mausta voi antaa kyllä 10 pistettä, joten suuri kiitos tästä reseptistä!

Rahkavoitaikina:
250 g voita
4 dl (260 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Täyte:
luumumarmeladia

Voiteluun:
kananmunaa

Nypi kuutioitu voi, vehnäjauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, vältä kuitenkin vaivaamasta taikinaan sitkoa. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten anna levätä seuraavaan päivään.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi (noin 0,5 cm) ja ota siitä torttumuotilla paloja. Täytä tortut luumumarmeladilla, laita leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa, uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Ota tortut uunista, kun ne ovat kauniin kullanruskeita. Siivilöi jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria.


Kokeilin myös ensimmäistä kertaa torttumuotteja, jotka osoittautuivat erittäin käteviksi.




Kinuskikissa oli julkaissut erilaisia torttumalleja, joista kokeilin enkeliä. Tykästyin tähän malliin kyllä todella! <3

Enää ei olisi jouluun montaa yötä. Kunhan koeviikosta selviän hengissä, pääsen vihdoin hengähtämään ja nauttimaan lomasta, sekä joulunajasta: ihanaa! <3 Joululeivonnaisetkin on melkein tehty, mutta jotain on vielä tulossa. ;) 
Mukavaa alkavaa viikkoa! Roosa


2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että testasit ja tykkäsit. Kyllähän itse tehty voitaikina vie voiton kaupan valmistaikinasta. Rakenne ei ehkä ole niin lehtevä, mutta siihenkin saisi korjauksen, jos viitsisi valmistaa kaulitun version taikinasta. Toistaiseksi olen ollet niin tyytyväinen tähän sekoitettuun versioon, että en ole lähtenyt sen enempää hifistelemään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä minäkin todella tyytyväinen tähän taikinaan, maukkaita torttuja tuli! Kiitos paljon ohjeesta. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)