tiistai 22. joulukuuta 2015

Taatelikakku

Voi apua, jouluaatto on jo ylihuomenna! Kyllä aika hurahti nopeasti, kerkesikö tässä syksyä ollakkaan? Ilma on kyllä syksyinen, mutta muuten syksy itsessään meni kivuttoman nopeasti. Hyvä niin. Mutta tosiaan, se joulu! Joululeivonnaiset alkaisivat olla vihdoin ja viimein valmiit, vain jouluhalko puuttuu joulupöydästä, mutta sen teen torstai aamuna. Joululeivonnaisia on kyllä aivan ihana tehdä. <3
Eilen tein ukilleni taatelikakun sly:ni lähettämällä reseptillä. En ole koskaan ennen tehnyt taatelikakkua itse, mutta nyt on sekin asia korjattu. Vähän piti kakkua maistaa ja tuli kyllä erittäin hyvää! Taatelikakku on joulun perinteinen leivonnainen, eikä ihme, siinä nimittäin maistuu joulu. :) Sly:ni lähettämä resepti on nimellä Seijan taatelikakku ja sen on Myllyn Paras -sivustolta.


1½-2 l kakkuvuoka
dlvettä
1pkttaateleita (n. 300 g)
200gvoita
2munaa
2-3dlsokeria
½dlkermaa tai maitoa
n.4½dlErikoisvehnäjauhoja
1tlruokasoodaa
1tlleivinjauhetta
1-2tlvaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Korppujauhoja
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.


Kokeilin myös leivonta ystäväni lähettämän reseptin piparkakkutoffeeta, josta tuli hyvää, vaikka massa ei meinannut aluksi kovettua millään. Sain kuitenkin toffeet onnistumaan ja vein ne lahjaksi ryhmänohjaajalleni kouluun. Kiitos siis kummastakin reseptistä erittäin paljon! <3 Joulupulla-reseptiä olisin kokeillut myös, mutta kerkesimme leipoa joulupullan jo aikaisemmin. Roosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)