tiistai 10. toukokuuta 2016

Äitienpäivän kuningatartäytekakku

Moikka ja myöhästyneet onnittelut kaikille äideille! :3
Meidän äitienpäivä meni mukavissa merkeissä kotona. Aamulla mentiin onnittelemaan äitiä sänkyyn ja tehtiin aamupalaa. Aamupalan jälkeen kuorrutin edellisenä päivänä jääkaappiin tekemäni kakun. Koko loppupäivä oltiinkin ulkona ja tehtiin pihahommia. Minä luin hissan kokeeseen. ;) Illalla katsottiin Suomi-Saksa jääkiekkopeli.
Kakun ohjeen otin K-ruoka sivustolta täältä. Kakku oli hyvin yksinkertainen, mutta todella maukas!
Kuningatartäyte oli ihanan raikasta ja ruusupursotukset kruunasivat kakun!


Tein ensimmäistä kertaa ruusupursotuksia ja mielestäni ne onnistuivat kuitenkin hyvin. K-ruoka sivuston kakussa oli myös valkoisia ruusukkeita, mutta minä jätin ne pois.


Kuningatartäytekakku

20 annosta
  • Pirkka kananmunaa
  • 2dl sokeria
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2tl leivinjauhetta
Kuningatartäyte
  • 1/2dl vettä
  • 1/2dl sokeria
  • 1ps(200 g) vadelmia (pakaste)
  • 1ps(200 g) mustikoita (pakaste)
  • 1 1/2rkl perunajauhoja
  • 1/2dl vettä
Kerma-rahkatäyte
  • 1tlk(2 dl) vispikermaa
  • 1prk(250 g) maitorahkaa
  • 1/2dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
Kostutukseen
  • n. 2dl maitoa tai omenamehua
Pinnalle
  • 3tlk(à 2,5 dl) Flora Vispiä
  • 1 1/2-2rkl sokeria
  • 1 1/2tl vaniljasokeria
  • punaista elintarvikeväriä


Valmistus

yli 60 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus 3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Sulata mustikat ja ota talteen 1 rkl mustikkamehua. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja vadelmat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta koko ajan sekoittaen 2 minuuttia. Lisää mustikat ja siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa kerran. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.

Vaahdota kerma kerma-rahkatäytettä varten. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee kerroksittain kuningatar- ja kerma-rahkatäytteitä. Kostuta kakkulevyt maidolla. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohuelti (n. 2 dl).
Ota sivuun 5 dl vaahdotettua vispiä ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kahteen osaan ja värjää toinen mustikkamehulla (1 rkl) violetiksi ja toinen punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. (Vatkaa tarvittaessa vaahtoja paksummaksi värin lisäämisen jälkeen.)

Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla ja toinen kerros vaaleanpunaisella. Pursota lopuksi kakun pinnalle valkoisia ruusukkeita.


Ensi viikolla mulla on viimeiset kokeet ennen kesälomaa. Sitten on taas paremmin aikaa leipoa ja bloggailla. :)

Essi

4 kommenttia:

  1. Onpas kaunis ja herkullisen näköinen kakku!:)

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulta! Ruusupursotukset on kyllä todella onnistuneet! Minäkin kokeilin sellaista aika vasta, mutta en onnistunut läheskään noin hyvin.. :)

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)