keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Äitienpäivän vadelma-omenajuustokakku

Äitienpäivän kakkupostaus tulee vasta nyt, hupsis! No, ei tämä nyt niin hirveän myöhässä vielä tule, mutta olisihan ne postaukset hyvä julkaista suht ajallaan. On ollut aurinkoiset säät, jääkiekon MM-kisat, kouluhommia, töitä ja kaikenlaisia muitakin selityksiä löytyy! :D
Nyt kuitenkin asiaan. Tein siis äitienpäiviksi juustokakun, josta löytyivät makuina omena ja vadelma. Kumpikin maku on äitini lemppareita, joten kovin pieleen ei siis voinut mennä. Kakun lisukkeeksi tein vielä marjakastikkeen, ja oli kyllä hyvää! Kakku parani ehdottomasti vanhetessaan ja maut pääsivät selkeämmin esille. Erittäin hyvä valinta esimerkiksi kesän juhliin. :) Resepti on napattu K-ruoka sivustolta. Alkuperäinen ohje on gluteeniton gluteenittoman jauhoseoksen ansiosta, mutta itse vaihdoin jauhot ihan tavallisiin vehnäjauhoihin.

Vadelma-omenajuustokakku

Ainekset

16-20 annosta

Pohja

  • 150gvoita tai margariinia
  • 1dlsokeria
  • 1kananmuna
  • 3dljauhoja
  • 1/2dlhasselpähkinärouhetta
  • 1tlleivinjauhetta
  • 1tlkanelia
  • 1/2tlinkivääriä

Täyte

  • 2dlomenasosetta (esim. Bonne)
  • 2dlvadelmia (pakaste)
  • 1dlhillosokeria
  • 2rs(à 180 g)maustamatonta tuorejuustoa
  • 2prk(à 250 g)maitorahkaa
  • 1prk(2 dl)vispikermaa
  • 4kananmunaa
  • 2rklsitruunanmehua
  • 2dlsokeria
  • 1rklvaniljasokeria
  • 2 rkl                              jauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina irtovuoan pohjalle ja noin 5 cm reunoille jauhoja
  4.  apuna käyttäen. Nosta vuoka jääkaappiin.
  5. Sekoita omenasose, vadelmat ja hillosokeri keskenään kulhossa.
  6. Sekoita kaikki loput täytteen ainekset toisessa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella parin minuutin ajan.
  7. Levitä pohjan päälle ensin omena-vadelmaseos ja sen päälle juustoseos.
  8. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Sammuta uuni ja anna olla uunissa vielä noin 30 minuuttia.
  9. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä haaleaksi ja nosta sen jälkeen muovikelmulla peitettynä jääkaappiin yön yli. Tarjoa halutessasi tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen kanssa.




Muistakaahan käydä osallistumassa Toukokuun haasteeseen, jossa makuna tällä kertaa vanilja! :) Roosa

4 kommenttia:

  1. Nam, hyvältä näyttää! :) Mulla on päivityksiä vielä vapun ajalta jemmassa, että tämä ei ole pahastikaan jälkijunassa XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! (: Haha, hyvä tietää että muillakin jää näitä postauksia rästiin. :D

      Poista
  2. Näyttää kyllä hyvältä! Marjakastike sopii tällaisen kanssa tosi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Marjakastike oli kyllä hyvä lisä. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)