sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Sitruunainen raparperi-kauramurupiirakka

Vihdoinkin ansaitulla kesälomalla! Tuntuu rentouttavalta heittää koulukirjat hetkeksi nurkkaan ja keskittyä kesän viettoon. Vaikka yo-kirjoitukset odottavatkin syksyllä, ei niihinkään lukeminen tunnu kesällä niin pahalta. Minulla on myös kesäksi töitä tiedossa, mutta työt ovat hyvää vastapainoa koulun jälkeen. Toivottavasti vain ilmat suosisivat. :)
Torstaina leivoin koeviikon loppumisen kunniaksi sitruunaista raparperi-kauramurupiirakkaa. Raparperit kävin hakemassa mummolasta. Sesonkituotteista leipominen on kyllä aina mukavaa, kun pääse käyttämään aineksia, joita saa tuoreena vain tiettynä ajankohtana. Ohjeen löysin uudesta Kaneli&Sokeri -lehdestä. Piirakka näytti kuvassa hyvältä ja erityisesti sitruunarahka ohjeessa houkutteli. Hyvin helppotekoinen piirakka, edes vatkaimia ei tarvittu. Ja mikä tärkeintä, hyvänmakuinen!

Sitruunainen raparperi-kauramurupiirakka

Taikina
175 g voita
6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl turkkilaista jogurttia
2 munaa

Täyte
1 l raparperia paloiteltuna
1 1/2 dl sokeria
2 tl sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
2 prk sitruunarahkaa (esim. Valio)

Kauramuruseos
75 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl suolaa

Sulata voi ja anna jäähtyä.
Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
Lisää jäähtynyt voisula, jogurtti ja munat. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle pellille (noin 30 cm x 40 cm). Tasoita pinta.
Sekoita raparperipaloihin sokeri ja sitruunankuori.
Levitä taikinan päälle ensin sitruunarahka ja sitten raparperinpalat.
Nypi kulhossa yhteen muruseoksen ainekset. Ripottele muruseos piirakan päälle.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kypsä ja saanut kauniin värin.
Leikkaa piirakka jäähtyneenä neliöiksi.








4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Tuollaisesta lehdestä en ole koskaan kuullutkaan.. Hauskaa kesälomaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Raisa! Lehti onkin ihan uutuus, kannattaa tsekata lehtihylly ensi kerralla kaupassa. ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Voi kiiitos, oli tämä kyllä herkullista! <3

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)