Annen jäätelöohjeessa oli käytetty kondensoitua maitoa. En millään jaksanut lähteä kauppaan tätä hakemaan, joten rupesin soveltamaan ja etsin netistä hieman erilaista ohjetta. Löysinkin ohjeen, joka vastasi melkein Annen lähettämää ohjetta, mutta kondensoitua maitoa ei tarvittu, ja kaikki muut aineet löytyi kotoa. Jäätelöstä tuli aivan ihanaa herkkua, ihan kuin vanhanajan vanilja jäätelöä! Tein vielä jäätelön kaveriksi itse suklaakastiketta, joka kruunasi kokonaisuuden. Ja mikä mahtavinta, jäätelökonetta ei tarvittu. Kiitos Anne vinkistä, enpä olisi ilman sinua tajunnut jäätelöä lähteä tekemään. ;)
Jäätelön perusohje (Dansukker)
4 annosta
Ainekset
4 munankeltuaista
1 dl erikoishienoa sokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
Maustamisvinkkejä2 tl vaniljasokeria
1–2 tl jauhettua kanelia
3 rkl kaakaojauhetta tai mantelirouhetta
2–3 dl marjoja tai hilloa
2 dl rouhittua suklaata
2–3 rkl likööriä
2 rkl pikakahvia ja 2–3 rkl rommia tai konjakkia
1 dl erikoishienoa sokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
Maustamisvinkkejä2 tl vaniljasokeria
1–2 tl jauhettua kanelia
3 rkl kaakaojauhetta tai mantelirouhetta
2–3 dl marjoja tai hilloa
2 dl rouhittua suklaata
2–3 rkl likööriä
2 rkl pikakahvia ja 2–3 rkl rommia tai konjakkia
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä.
3. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia.
4. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran. Pyöritä palloiksi ja nauti!
2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä.
3. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia.
4. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran. Pyöritä palloiksi ja nauti!
Historiallisen helppo suklaakastike (TS ruoka)
1,25 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
(1 rkl haluamaasi viinaa, esim. rommia)
1,25 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
(1 rkl haluamaasi viinaa, esim. rommia)
Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna jatkuvasti vispaten kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes rakenne on siirappimaista. Tarjoa jäähtyneenä tai lämpimänä jäätelön tai esim. hedelmäsalaatin kanssa.
Vähän valmisteluja ennen annoksen tekoa. |
Valmis jäätelöannos! |
Tässä kuva super helposta ja hyvästä suklaakastikkeesta! |
Voi että, mä en vieläkään oo tänä kesänä saanut aikaiseksi tehtyä jäätelöä.. Erilaisia ohjeita on aina kiva testailla. Minunkin ensimmäiset jätskikokeilut oli ilman kondensoitua maitoa tehty, hyviä kyllä!
VastaaPoistaNyt siis äkkiä jäätelön tekoon! :D Ja tosiaan hyvää tuli ilman kondensoitua maitoa. :)
PoistaNäyttää ja kuulostaa niin herkulta :P
VastaaPoistaKiitos redrose! Herkkuahan tämä jäde kyllä olikin. :P
PoistaMä en oo kanssa vielä ittetehtyä jäätelöä kokeillut! Lukenut vaan muiden hehkutuksia ja haaveillut, että josko minäkin jonain päivänä... :D Mutta kun kaikkee ihanaa kokeiltavaa on niiiiiiin paljon, että se jäätelö on ihan jäänyt! :--D Se olis varmasti niin herkkua ♥ Tämäkin näyttää niin hyvältä! :)
VastaaPoistaKokeile ehdottomasti! Minultakin tämä herkku oli jäänyt aivan testaamatta, mutta aion kyllä tehdä uudestaan. :) Ja kiitos paljon!
PoistaTää näyttää niin hyvältä! :) Jäätelö on kyllä yksi parhaimmista keksinnöistä ikinä! Maistuu puikkona, tuuttina, perus pakettina ja ihan kaikissa muodoissa itse tehtynä tai kaupasta ostettuna.
VastaaPoista