perjantai 29. heinäkuuta 2016

Vadelmajuustokakku

Toissapäivänä kotiuduttiin Reetan kanssa Forssan reissulta. Illalla käytiin vielä kaupassa ja ostin sitten hieman leivontatarvikkeita. Mukaan lähti tuorejuustoa, rahkaa ja digestivejä. Halusin leipoa raikasta juustokakkua. Äiti ehdotti vadelmajuustokakkua, sillä pakkasessa oli juuri kerättyjä vadelmia. Seuraavana aamuna kävinkin tuumasta toimeen ja leivoin ihanan vadelmajuustokakun.

Kakku oli todella pehmeää ja raikasta. Nam! <3
Pinnalle tein vadelmamehusta marmorikuvioita, joista tuli ihan kivoja.

Vadelmajuustokakku

Pohja:

200 g digestivejä
75 g voita

Täyte:

6 liivatelehteä
200 g vadelmia
5 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g (1 tlk) rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi.
 Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja kaada se keksien joukkoon. Sekoita. Painele seos vuoan pohjalle, nosta jääkaappiin kovettumaan.
 Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 Soseuta vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella.
 Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
 Lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös vadelmat.
 Kiehauta ½ dl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuuman veden joukkoon. Anna jäähtyä hetken ajan.
 Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
 Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.




Ihanaa viikonloppua! :)
Essi




4 kommenttia:

  1. Meillä ekaluokkalainen on kerännyt vadelmia monta rasiallista, joista pitäisi tehdä hänen synttäreilleen hyytelökakkua.. Tässäpä olisikin hyvän kuuloinen ohje.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi hyvää, sopisi hyvin synttäreille. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)