Kakku oli todella pehmeää ja raikasta. Nam! <3
Pinnalle tein vadelmamehusta marmorikuvioita, joista tuli ihan kivoja.
Vadelmajuustokakku
Pohja:
200 g digestivejä
75 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
200 g vadelmia
5 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g (1 tlk) rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi.
Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja kaada se keksien joukkoon. Sekoita. Painele seos vuoan pohjalle, nosta jääkaappiin kovettumaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Soseuta vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös vadelmat.
Kiehauta ½ dl vettä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuuman veden joukkoon. Anna jäähtyä hetken ajan.
Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.
Ihanaa viikonloppua! :)
Essi
Meillä ekaluokkalainen on kerännyt vadelmia monta rasiallista, joista pitäisi tehdä hänen synttäreilleen hyytelökakkua.. Tässäpä olisikin hyvän kuuloinen ohje.. :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä tosi hyvää, sopisi hyvin synttäreille. :)
PoistaIhan älyttömän hyvännäkönen kakku! ♥
VastaaPoistaVoi kiitos paljon, älyttömän hyvää olikin! <3
Poista