Eilen leivoin jälleen omenoista, ne kun ovat nyt niin mehukkaita. Tämä kyseinen omena-murupiirakka on super helppo ja nopea tehdä. Taikinaa ei tarvitse vatkata, vaan sekoittaa aineet nopeasti yhdessä kulhossa. Päällä oleva muru kruunaa kokonaisuuden, niin kuin muruseoksilla on usein tapana tehdä. Hyvä valinta yllätysvieraiden saapuessa! (Resepti on napattu Pullahiiren leivontanurkka -blogista.)
Omenapiirakka kanelimurulla
(pellillinen)
(pellillinen)
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl kanelia
4 1/2 dl kermaa tai maitoa
2 kananmunaa
200 g voita
noin 7 isoa kotimaista omenaa
Murukerros
60 g voita
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kerma tai maito (voit myös sekoittaa puolet kermaa, puolet maitoa) sekä kananmunat. Sulata voi ja lisää se joukkoon. Sekoita hyvin.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (noin 30 x 40 cm) ja levitä tasaiseksi. Kuori omenat ja poista siemenkota. Siivuta omenat ja levitä omenasiivut pohjan päälle.
Sulata murukerroksen voi ja sekoita voin joukkoon kaneli, vaniljasokeri, sokeri sekä vehnäjauhot. Ripottele murukerros omenasiivujen päälle.
Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Nautiskele sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!
Omenapiirakka on syksyn herkku!
VastaaPoistaSe on kyllä totisinta totta! :D
PoistaJuuri tällainen murupäällysteinen omenapiirakka on parasta! Ja kaveriksi vielä vaniljakastiketta tai -jäätelöä, niin johan on täydellistä! :D
VastaaPoistaNo niinpä, nämä murupäällysteet on super herkkua!! <3
Poista