Minäkin halusin kokeilla tänä vuonna torttujen sijasta jotain muuta muotoa. Hellapoliisin Herkkuleivonniset ja kakut -kirjasta löytyi kivan helppo Runebergin kakun ohje. Kostutukseen voi käyttää joko mantelilikööriä ja vettä tai omenamehua. Itse hieman epäilin tuota omenamehun käyttöä, mutta aivan turhaan. Se nimittäin sopi kostutukseen todella hyvin! Leivoin kakun eilen ja jääkapissa näyttäisi olevan enää pieni pala jäljellä... :D
Runebergin kakku noin 10 annosta
200 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl taloussokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelirouhetta tai mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl mantelilikööriä + 1/2 dl vettä TAI 1 dl omenamehua
n. 10 tippaa karvasmanteliaromia
1 dl fariinisokeria
1 dl taloussokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelirouhetta tai mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl mantelilikööriä + 1/2 dl vettä TAI 1 dl omenamehua
n. 10 tippaa karvasmanteliaromia
Vuokaan:
margariinia tai voita ja korppujauhoja
margariinia tai voita ja korppujauhoja
Pinnalle:
150 g vadelmamarmeladia
2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä
150 g vadelmamarmeladia
2 dl tomusokeria
n. 2 rkl vettä
Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja likööri, sekä vesi.
Mausta varovasti karvasmanteliaromilla ja maista taikinaa.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja likööri, sekä vesi.
Mausta varovasti karvasmanteliaromilla ja maista taikinaa.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja siirrä tarjoiluvadille.
Pursota tai levitä hillo kakun keskelle isoksi ympyräksi.
Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja pursota hilloympyrän reunalle.
Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi tahnaksi ja pursota hilloympyrän reunalle.
Näyttää hirmuisen mehevältä! :)
VastaaPoistaKiitos Taru! Tämä olikin hyvin mehevää omenamehun ansiosta.😊🍏
PoistaOnpas komea kakku! :) Ei ole tullut koskaan tällaista isoa kakku versiota runebergeistä leivottua. Vieläköhän pitäisi yksi runeberginkakku-, torttu tai vastaava tehdä viikonloppuna, vaikka on jo kaksi kertaa tullut leivottua :D
VastaaPoistaKiitos paljon! Tämä kakku oli kyllä maistuva versio.😋 Ei kolmas kerta ole missään nimessä liikaa!😄
PoistaNäyttää niin herkulliselta ♥
VastaaPoista