perjantai 30. kesäkuuta 2017

Herukkainen suklaamurupiirakka

Alkuviikon vapaapäivien kunniaksi halusin leipoa jotakin. Pari viikkoa takaperin löysin ystäväni Maku-lehdestä ihanan kuuloisen herukka-suklaapiirakka reseptin, josta otinkin puhelimeen kuvan. Resepti jäi kaivelemaan mieleen, joten se pääsi testiin. Tässä piirakassa olikin kaikki palaset kohdallaan. Paljon suklaata, raikkaita mustaherukoita ja ihanan rapea murupäällinen. Vastustamatonta vaniljajäätelön kera!


Herukkainen suklaamurupiirakka
12 annosta

2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
1 muna
1 dl maitoa
2 dl musta- ja/tai punaherukoita
50 g tummaa suklaata

Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet ja rasva. Ota muruseoksesta päällistä varten 1 1/2 desiä eri kulhoon.
Lisää jäljelle jääneesen muruseokseen muna ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 cm x 30 cm).
Ripottele päälle herukat ja muruseos. Rouhi pinnalle vielä suklaata.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.



4 kommenttia:

  1. Ompa ihana vähän erilainen resepti! Näyttää iiiiiiiihanalta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tämä oli kyllä namia! <3 Eilen vielä viimeiset palat napsin syödä... :P

      Poista
  2. Näyttää tosi hyvältä! Mustaherukat ja suklaa sopii erittäin hyvin yhteen, joten tämä ei voi olla kuin täyttä timanttia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! :) Hyvä makupari tosiaan, nam!

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)