maanantai 30. lokakuuta 2017

Porkkana-juustokakku

Porkkanakakku sopii mielestäni loistavasti syksyyn. Oranssi porkkana sopii värimaailmaltaan syksyyn ja jostain syystä porkkanakakku on muutenkin syksyn leivonnainen. Tällä kertaa perinteinen porkkanakku sai uutta muotoa juustokakkutäytteellä.
Eihän noiden kahden yhdistämisestä voi syntyä muuta kuin herkkua. Juustokakkutäyte mehevöitti jo valmiiksi mehevää porkkanakkua lisää. Suussa sulavaa! <3 Ohje löytyi Emerald City -blogista, kiitos.


Porkkana-juustokakku

Pohja:
1 ¾ dl (125 g) fariinisokeria
¾ dl (65 g) sokeria
2 kananmunaa
2 ¼ dl (200 g) rypsi-, rapsi- tai auringonkukkaöljyä
3 ½ dl (225 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 ½ tl kanelia
½ tl suolaa
½ tl vaniljasokeria
2 porkkanaa raastettuna (225 g raastetta)

Juustokakkutäyte:
125 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
¼ dl kermaa
½ dl (45 g) sokeria
½ rkl maissitärkkelystä (maizenaa) 
1 rkl sitruunanmehua

Kuorrutus:
3 ½ dl (200 g) tomusokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Vuoraa 23 cm * 33 cm kokoinen vuoka/uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita pohjaan tulevat jauhot, mausteet ja vaniljasokeri keskenään. Raasta myös porkkanat valmiiksi. 

Sekoita keskenään pohjataikinaan tulevat sokeri, kananmunat ja öljy. Kääntele joukkoon kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Levitä puolet taikinasta pellille leivinpaperin päälle. 

Valmista seuraavaksi juustokakkutäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Älä vatkaa liikaa. Tiputtele puolet juustokakkutäytteestä sinne tänne pohjan päälle. Tee samoin lopulle porkkanakakkutaikinalle. Ja vielä sama lopulle juustokakkutäytteelle. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sekoita kuorrutukseen tulevat tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi rouhituilla pähkinöillä. 



2 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvältä ja hyväähän tämä on. :) Juustokakkutäyte oli kiva lisä ja vaihtelua perinteiseen porkkanakakkuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oikein mainio lisä oli kyllä!😊

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)