Viime kuussa Thaimaan lomamatka antoi kivan hengähdyksen arjesta ja leipominenkin jäi vähemmälle. Nyt helmikuussa on tullut leivottua niin Runebergin, laskiaisen kuin ystävänpäivänkin kunniaksi. Tässä postauksessa julkaisen sitruunamuffineiden ohjeen, joita leivoin ystävänpäivänä. Ohje on Kinuskikissan Helpot suosikit -kirjasta. Näissä muffineissa maistuu sitruuna todella hyvin ja tykkäänkin leipoa raikkaita makuja kevättä kohden. Kuorrute antaa kivan makean lisän. :)
Sitruunamuffinit
Taikina
1 1/2 sitruunan kuoriraaste
1 1/2 dl sitruunan mehua
150 g voita tai margariinia
4 isoa munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrute
2 1/4 dl mansikkatomusokeria
3 dl tomusokeria
n. 4 rkl vettä
nonparelleja
Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon sitruunoiden kuoriraaste ja noin puolet jauhoseoksesta nuolijalla käännellen. Lisää loput jauhoseoksesta vuorotellen voisulan ja sitruunamehun kanssa. Annostele taikina amerikanmuffinivuokiin.
Paista 200-asteessa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota halutessasi muffinit paperivuoista.
Sekoita tomusokerit ja vesi keskenään. Laita vettä sen verran, että kuorrute on valuvaa mutta melko paksua. Levitä kuorrutetta muffinien päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.
Ihanan näköisiä muffinsseja! ♥
VastaaPoistaKiitos kovasti!💖
Poista