maanantai 4. maaliskuuta 2019

Valkosuklaa-vadelmakakku

Tällä kertaa vuorossa ohje joka on jäänyt mieleeni vuodelta 2016! Emerald City -blogista löydetyn reseptin herkulliset kuvat tulivat yllättäen mieleeni, kun teki mieli leipoa jotain valkosuklaasta. Super huippu juttu että muistin tämän ohjeen vielä, sillä kakku oli ihanaa. <3 Minunkin täytyy hehkuttaa kakun väliin ja kuorrutukseen tulevaa valkosuklaakreemiä, sitä täytyy tehdä uudestaan. Reseptiin olen tehnyt pieniä muutoksia vadelman suhteen, jonka tein melbaksi.


Vadelma-valkosuklaakakku

Pohja:
40 g voita
85 g valkosuklaata
4 isoa tai 5 normaalikokoista kananmunaa
125 g (vajaa 1 ½ dl) sokeria
125 g (2 dl) vehnäjauhoja
2 rkl vahvaa mustaa kahvia

Valkosuklaakreemi:
85 g voita
175 g valkosuklaata
90 g (1 ½ dl) tomusokeria
125 g ranskankermaa
1 rkl vahvaa mustaa kahvia tai kahvilikööriä

Vadelmamelba:
200 g vadelmia
tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halk. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja jauhota vuoka vielä kauttaaltaan. Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele jauhot munavaahdon joukkoon siivilän läpi. Sekoita joukkoon suklaaseos ja kahvi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa veitsellä kahteen osaan.

Valmista valkosuklaakreemi sulattamalla voi ja valkosuklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon tomusokeri. Anna jäähtyä hieman ja lisää joukkoon ranskankerma ja kahvi. Laita seos jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi kreemiksi sähkövatkaimella. 

Surauta vadelmat sauvasekoittimella soseeksi ja lisää tomusokeria oman maun mukaan. Paseeraa seos siivilän läpi, jotta saat siemenet pois.

Kostuta toinen kakkupohja vadelmamelballa ja jätä osa melbasta koristeluun. Levitä noin kolmasosa kreemistä kakkupohjan päälle. Laita toinen kakkupohja päälle ja kuorruta kauttaaltaan lopulla kreemillä. Koristele haluamallasi tavalla. 



1 kommentti:

  1. Permainan tembak ikan adalah permainan yang paling rame orang mainkan, apalagi jika pelayanannya yang sangat memuaskan bagi anda tentunya kalian pasti akan merasa sangat puas juga kan ?, bagi kalian yang sangat menyukai permainan tembak ikan bisa datang ke situs kami :)

    DOWNLOAD APLIKASI JOKER123 APK

    aplikasi joker123 apk

    aplikasi joker123 apk android

    aplikasi joker123 apk ios

    aplikasi joker123 ios

    daftar akun tembak ikan joker123

    link alternatif joker123 apk

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)