tiistai 15. tammikuuta 2019

Kardemummakakku (Pullakakku)

Viikonloppuna kuului toive, että leipoisin jotakin "kahvileipää", niin kuin tapaamme sanoa. Rupesin selailemaan leivontakirjaa ja Kinuskikissan Helpot Suosikit -kirjasta löytyi tosi kivan ja helpon oloinen kakkuohje. Kakku esiintyi nimellä kardemummakakku, mutta sitä kutsutaan myös pullakakuksi.

Tämä oli ihan super hyvää! Juuri sopivan kostea sisus, ja kardemumma maistui ihanasti. Ja niin helppo, että ei voi juuri metsään mennä tämän leipomisessa. Minulle tuli idea, että jos tämän halkaisisi kahtia ja laittaisi väliin hilloa ja kermavaahtoa, saisi ihanan laskiaispullakakun. <3


Kardemummakakku

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kardemummaa
2 dl maitoa

Pinnalle:

3/4 dl hasselpähkinärouhetta
1/2 dl raesokeria


Vatka voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Vuoraa pienikokoinen vuoka (halkaisija n. 20 cm) leivinpaperilla. Irtopohjavuoassa riittää, että peität pohjan leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria. Paista 180-asteessa uunin alatasolla 50 minuuttia. Suojaa pinta tarpeen vaatiessa foliolla.


4 kommenttia:

  1. Olen tätä samaista ohjetta joskus kauan sitten kokeillut ja hyvää oli! :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin hyvältä! Ja pullakakku ois varmasti extrahyvää :D Kohtahan tuo olis laskiainenkin sopivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Tämä kyllä sopisi laskiaiseen tosi hyvin! :P

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)