Alkuperäisessä reseptissä oli piirakan pinnalle laitettu Mustapekka-valkosipulijuustoa, jonka valmistus on nykyään lopetettu. Korvasin juuston mustapippurituorejuustolla, joka kävi tähän oikein hyvin. Timjamin jätin myös piirakasta pois, vaikka sitä ohjeessa onkin.
Juustoinen sipulipiirakka
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
1 dl mustaleimaista emmentaljuustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
1 dl mustaleimaista emmentaljuustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte:
500 g (4 keskikokoista) sipulia
3 munaa
200 g ranskankermaa
¾ dl maitoa
2 ½ dl mustaleimaista emmmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl muskottipähkinää
500 g (4 keskikokoista) sipulia
3 munaa
200 g ranskankermaa
¾ dl maitoa
2 ½ dl mustaleimaista emmmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl muskottipähkinää
Pinnalle:
100 g mustapippurituorejuustoa
½ ruukkua tuoretta timjamia
Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm) pohjalle ja reunoille.
100 g mustapippurituorejuustoa
½ ruukkua tuoretta timjamia
Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Leikkaa sipuli suikaleiksi. Suikaleet kannattaa pilkkoa lyhyisiin, parin sentin pätkiin, jotta piirakan syöminen on helpompaa. Kypsennä sipulit paistinpannulla öljytilkassa.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan pohjan päälle.
Levitä tuorejuusto tasaisesti täytteen pinnalle. Ripottele päälle timjaminoksia.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Täytyy mainosta lopuksi meidän huhtikuun haastetta, joka ei ole saanut vielä yhden yhtä osanottajaa... Vielä kerkeää hyvin osallistua kinuskisella tai toscaisella herkulla. Maku voi näkyä vaikka vain koristeussa, kunhan sitä on tuotteessa. Leppoisaa sunnuntain jatkoa! :) Roosa
Kuulostaa hyvältä. Suolaiset piirakat on herkkua!! :) Minulla on piakkoin tulossa postaus haasteeseen.. :)
VastaaPoistaNiin ovat, todella hyviä! :P Ja ihan mahtava homma, postausta odotellessa! :D
PoistaNäyttää ja kuulostaa erittäin hyvältä. Suolaiset piirakat on kyllä huippuherkullisia :)
VastaaPoistaKiitos! :) Suolaiset piirakat ovat tosiaan hyviä ja ihanaa tarjottavaa vieraille.
Poista