torstai 5. toukokuuta 2016

Välimeren lihapiirakka

Vihdoinkin on aikaa kirjoittaa tämä postaus! Koulussa meinaa olla näin loppua kohden melkoista kiirettä, joten kotiinkin jää hommaa aika paljon. Sitten kun haluaisi vapaa-ajalla vielä harrastaa, ulkoilla ja viettää muuta vapaa-aikaa, niin aikataulu on melko tiukilla. Nyt kun on pitkä viikonloppu, niin on aika bloggaillakkin. :)
Tätä välimeren lihapiirakkaa tein vappupöytään. Ohje oli Yhteishyvä-lehdestä, jossa oli kyllä todella paljon reseptejä, joita olen jo kokeillut. Raaka-aineet olivat todella yksinkertaiset, joten tekeminen oli hyvin helppoa. Tuoksu oli mitä ihanin, kun otin piirakan uunista pois. Ei varmaankaan ole ihme, että makukin oli super hyvä! <3 Ja tässä maistui oikeasti jollain tapaa välimeri! Piirakka sopisi esimerkiksi illanistujaisiin, kuin nenä päähän. Miksei vaikka äitienpäiväpöytäänkin. ;)

Ainekset

14 annosta 
250 g voita tai margariinia 
4 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1 prk (250 g) maitorahkaa 
Täyte
400 g jauhelihaa 
1 rkl öljyä 
sipuli 
2 - 3 valkosipulinkynttä 
2 rkl tomaattisosetta 
1 tl oreganoa 
1 tl suolaa 
ripaus rouhittua mustapippuria 
10 - 12 kirsikkatomaattia 
10 0,5 ruukkua basilikaa 
Voiteluun
kananmuna

Ohjeet

Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna jäähtyä.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Viipaloi pinnalle kirsikkatomaatit ja revi päälle basilikaa.
Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.
Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.

Vinkki!
Voitele piirakka munalla ennen pistelyä, jotta reiät eivät mene umpeen kypsentäessä. Näin höyry piirakan sisällä pääsee pois ja taikinasta tulee rapea.

Piirakka näytti jo tekovaiheessa niin hyvältä, että teki mieli maistaa!



Tänään vietämme ulkoilupäivän lähtemällä Tiilikan kansallispuistoon retkeilemään. Toivottavasti olisi kauniit maisemat, ilma on ainakin hyvä! :) Roosa

2 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)