maanantai 27. kesäkuuta 2016

Retroilua pullien muodossa

Annin uunissa -blogin Anni haastoi meidän blogin mukaan retroleivonta-haasteeseen. Haaste on Dr. Sugar -blogin hauska keksintö, johon osallistumisohjeet löytyy täältä. Tähän oli pakko tarttua, sillä haaste oli niin kiva!
Hetken mietittyäni meidän perheen retroleivonnaisia, tuli mieleeni voisilmäpulla. Äiti on leiponut voisilmäpullaa niin kauan kuin jaksan muistaa, eli koko ikäni ajan. Vasta leivotun pullantuoksua ei voita mikään. Vielä kun pääsee maistamaan pehmeää pullaa kylmän maidon kera, on myyty...
Nämä retropullat tuli tehtyä aivan uudella twistillä norjalaiseen tapaan. Kotileipurin parhaat -kirjassa on ohje norjalaisiin herkkupulliin eli skolbullar-pulliin. Olen halunnut kokeilla pullia jo pitkään, joten nyt oli oiva tilaisuus. Ja olivathan nämä aivan ihania! Mustikan ja vaniljan liitto oli aivan super. Pisteenä ii:n päälle herkullinen kookoskuorrutus. Tämän maukkaampia pullia saa hakea!

Norjalaiset herkkupullat
24 kpl

Taikina
50 g hiivaa
100 g voita tai margariinia
3 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl suolaa
10-10 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte
n. 1 1/2 dl vaniljakiisseliä
n. 1 1/2 dl mustikkahilloa

Voiteluun
1 kananmuna

Sokerikuorrutus
2 1/2 dl tomusokeria
1 munanvalkuainen
n. 2 dl kookoshiutaleita

Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää maito ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada hiivakulhoon tilkka maitoseosta ja sekoita, kunnes hiiva liukenee nesteeseen. Lisää loppu maitoseos, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa kunnes taikina ei enää tartu käsiin ja kohota puoli tuntia leivinliinan alla. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina 24 osaan. Pyörittele palasista pyöreitä pullia ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota puoli tuntia. Paina etusormella pulliin kuoppa ja täytä se vaniljakiisselillä ja mustikkahillolla. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista niitä 8-10 minuuttia 225-asteisen uunin keskitasolla. Jäähdytä pullat ritilällä. Sekoita tomusokerista ja munanvalkuaisesta paksu tahna - käytä mieluiten sähkövatkainta. Sivele pullat sokerikuorrutteella ja kasta ne vielä kookoshiutaleisiin. 




Haastan retroiluun mukaan Nami-hiiren -blogin ja Kakkuviikarin vispailuja -blogin. Aikaa osallistumiseen on 1.7 asti. :) Roosa

13 kommenttia:

  1. Kiitos, Roosa, kutsusta haasteeseen !
    Mielelläni mukana, pienellä varauksella...olen lähdössä juuri koiran kaveriksi. Se ei ole ongelma, mutta se on, kun he juuri viime viikolla muuttivat ja koiran kodin keittiö on osin vielä muuttolaatikoissa Ö......nami-hiirellä on tarkoitus niiden sisältö sijoittaa paikoilleen.
    Hugs
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että innostuit! :) Ja ei hätää, aloittelet kunhan on muutto pois päivä järjestyksestä.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun tartuitte haasteeseen ♡ Ja mikä pulla nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä niin kiva haaste, että pakko oli! :) Ja kiitos, herkkua olivat!

      Poista
  4. Nam, kuulostaapa mielenkiintoiselta tämä pulla!

    VastaaPoista
  5. Kiitos, Roosa vinkistä! Valmista tuli Ü
    Hugs
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, täytyykin käydä heti kurkkaamassa! ;)

      Poista
  6. Voi juku. Mä olen katsonut tän päivämäärän ihan väärin. Lupaan leipoa heti huomenna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää, kiva että tämä kuitenkin innostaa leipomaan! :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)