sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Vadelmamoussekakku

Tämä postaus tulee nyt noin viikon myöhässä, mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Minulla on ollut 10-14 tuntisia työpäiviä, joten muuhun puuhasteluun ei ole jäänyt kovin paljon aikaa.
Postauksen vadelmamoussekakun leivoin ukilleni. Ohje löytyy yhdestä lempparikirjastani, eli Kotileipurin parhaat. Ohje oli tosi mielenkiintoinen, koska kakkuun paistettiin tavallinen suklainen kakkupohja, ja paistetun pohjan päälle laitettiin vadelmamousse. Sitten jääkaappiin hyytymään. Hyvin raikas ja ei liian makea kakku. Vadelma maistui kakussa hienosti. Nyt kyllä iski taas leivontahimo. Pakko tehdä jotain hyvää kotiin!

Vadelmamoussekakku  

Suklaakakkupohja
125 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta

Vadelmamousse
500 g vadelmia, mieluiten pakastettuja
4 1/2 liivatelehteä
1 1/4 dl sokeria + 3/4 dl vettä
 4 dl kuohukermaaa
1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun
250 g vadelmia
tomusokeria

Vatkaa voi tai margariini ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja lisää kananmunaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista kakkupohjaa 200-asteisen uunin alaosassa 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Sulata vadelmat (kuumenna ulkomaiset ennen käyttöä) ja painele ne huolellisesti tiheän siivilän läpi, jotta saat mahdollisimman paljon marjasosetta, mutta varo ettei joukkoon pääse siemeniä. Liota liivatelehtiä noin kymmenen minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta sokeri ja vesi ja anna seoksen vähän jäähtyä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne sokeriliemeen. Lisää vadelmasose ja sekoita. Vaahdota vaniljasokerilla maustettu kerma. Sekoita kermavaahto muutamassa erässä vadelmasoseen joukkoon. Kaada mousse vuokaan kakkupohjan päälle. Anna kakun hyytyä noin 4 tuntia jääkaapissa. Koristele se marjoilla ja siivilöi päälle tomusokeria.



6 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)