Äitini löysi tämän ohjeen Super-lehdestä ja reseptin on laatinut Herkuttelijat ruokablogin Hertta. Kyseinen blogi olikin minulle aivan uusi tuttavuus. :) Kakku on todella suussa sulavaa ja siinä maistuu hyvin päämaut luumu ja kaneli. Ihanan jouluista!
Luumu-kanelijuustokakku (22cm)
4 dl vispikermaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 prk luumuhilloa
1 rkl sokeria
4 rkl kanelia
1 dl maitoa
4 kpl liivatelehtiä
150 g digestive keksejä
100 g pipareita
120g voita
Koristeluun:
pipareita
kermavaahtoa
Koristeluun:
pipareita
kermavaahtoa
Ohje: Aloita leivonta laitamalla liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa keksit muruksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja kaada ne irtovuoan pohjalle tasaisesti. Vispaa kerma vaahdoksi sekoita joukkoon tuorejuusto ja hillo. Mausta kanelilla ja sokerilla sekä lisää maito. Kuumenna kattilassa tilkka (2rkl) vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet. Lisää kuuma liivate ohuena nauhana kermaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Kaada kakkuseos murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele kakku kermaruusukkeilla ja piparkakuilla.
Tätä ohjetta minäkin katselin, kuulostaa niin hyvältä..
VastaaPoistaOli kyllä hyvä kakku, niin suussa sulava. <3 Kokeile ihmeessä!
PoistaTällaista luumuista moussekakkua olenkin haeskellut. Herkun näköistä! :D
VastaaPoistaHerkkua tosiaan! :) Tässäpä ohje testattavaksi.. ;)
Poista