sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Pikapitko

Leppoisaa sunnuntaita! Tällä viikolla postilaatikkoon tipahti uusi Leivotaan-lehti ja hyvin nopeasti pääsi yksi resepti testiin. Ohje on lehdessä nimellä nopea vadelmapitko. Minä muutin nimeä hieman, koska käytin vadelmahillon sijasta omena-kanelimarmeladia, joka oli jäänyt jääkaappiin joululta.

Tämän helpompaa ja nopeampaa reseptiä on kyllä vaikea löytää. Ainesosat löytyy hyvin varmasti kaapista jokaiselta. Mitään erikoista kikkailua ei tarvita: kaikki vaan sekaisin ja vuokaan. Maku tässä pitkossa on mielestäni kakun ja pullan sekoitus. Eli kohdillaan! :D

Taikina
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g kädenlämpöistä voita
1 1/2 dl maitoa

Täyte
noin 1 dl vadelmahilloa

Koristelu
raesokeria

TEE NÄIN

1. Vuoraa leivinpaperilla noin 1 1/2 litran suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Kuumenna uusi 225 asteeseen.
2. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, sokeri ja vehnäjauhot yhteen kulhossa. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää maito ja sekoita kaikki tahmeaksi taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.
3. Tee keskelle taikinaa pitkittäinen ura, leveys noin 3 cm. Täytä se vadelmahillolla. Ripota raesokeria kummallekin puolelle hilloa.
4. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna pitkon jäähtyä vuoassa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)