Jos pidät suklaan ja kinuskin yhdistelmästä, tämä piirakka on sinua varten. Suurta palaa ei todellakaan tarvitse ottaa, kun makeannälkä on jo taltutettu. :P
Suklaa-kinuskipiirakka
Piirakkapohja
250 g Bastogne keksejä
115 g voita
Täyte
250 g mascarponejuustoa
3 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
400 g karamelli- tai kinuskikastiketta
Päälle
4 Daim-patukkaa
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tai pane ne puhtaaseen muovipussiin ja murenna kaulimella. Lisää voisula ja sekoita hyvin. Painele muruseos lusikan avulla paksuksi yhtenäiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa mascarpone, ranskankerma, munat ja kinuskikastike sileäksi ja kuohkeaksi seokseksi. Kääri halkaisijaltaan noin 23 cm:n vuoan pohja ja reunat folioon ja nosta vuoka uunipellille, sillä vuoasta saattaa paistamisen aikana valua voita. Kaada täyte vuokaan ja nosta vuoka pelteineen varovasti uuniin.
Paista piirakkaa 40-45 minuuttia (itselläni oli 50 min), niin että täyte on hyytynyt, mutta tutisee yhä keskeltä hieman. Anna jäähtyä. Täyte laskeutuu jäähtyessään.
Kun otat tortun uunista, pilko Daimit saman tien pieniksi paloiksi ja ripottele palat kuuman tortun pinnalle. Daimin suklaa sulaa täytteeseen. Jäähdytä piirakkaa ennen tarjoamista. Suklaa-kinuskipiirakka säilyy jääkaapissa 3 päivää.
Mä ottaisin kyllä takuulla ison palan ja toisenkin! :D Näyttää niiiiin hyvältä ♥ Piti tulla heti kurkistamaan resepti kun kerkesin ;D
VastaaPoistaKiva kun tulit kurkkaamaan!😄 Kiitos vielä, hyvää tämä on ja maku vain paranee jääkaapissa!😍👌
PoistaKyllä, tämä on ehdottomasti minua varten :D
VastaaPoistaHaha, sitten vaan testaamaan!😄
Poista