tiistai 7. maaliskuuta 2017

Juustokakku browniepohjalla

Meille tuli lauantaina pikkuserkku Kajaanista ja halusimme yhdessä leipoa jotain tuhtia ja hyvää. Sunnuntaina kävimme kaupassa, ostimme tarvikkeet ja illalla leivoimme tämän ihanan kakun jääkaappiin. Kakussa oli ihana, mehevä browniepohja ja päällä samettisen pehmeä tuorejuusto kerros. Omasta mielestäni kakku oli täydellinen, mutta muiden syöjien mielestä pohjaa olisi voinut olla vähemmän ja täytettä enemmän. Ohje on "Mmmm... Suklaa"- kirjasta, jonka sain Roosalta rippilahjaksi.



Juustokakku browniepohjalla

Browniepohja

120 g leivontamargariinia
120 g tummaa suklaata (väh. 50% kaakaota)
2,25 dl sokeria
2 kananmunaa
0,6 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja

Juustokakku

300 g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljatuorejuustoa
1 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka (24cm)

2. sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja usein hämmentäen, kunnes seos on tasaista. Nosta liedeltä ja vatkaa sekaan sokeri. 

3. Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti. Kaada seos vuokaan.

4. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 25 min. Pohjan tullessa uunista, laske lämpö 160 asteeseen.

5. Juustokakku: Vatkaa yhteen huolellisesti tuorejuustot, jogurtti, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos browniepohjan päälle. Paista kakkua vielä 45-55 min. tai kunnes kunnes keskiosa on lähes kiinteä.

6. Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista, mutta anna kakun jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli. 




Hiihtoloma terkuin, Essi








2 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)