Juustokakku browniepohjalla
Browniepohja
120 g leivontamargariinia
120 g tummaa suklaata (väh. 50% kaakaota)
2,25 dl sokeria
2 kananmunaa
0,6 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
Juustokakku
300 g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljatuorejuustoa
1 dl maustamatonta jogurttia
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka (24cm)
2. sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja usein hämmentäen, kunnes seos on tasaista. Nosta liedeltä ja vatkaa sekaan sokeri.
3. Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti. Kaada seos vuokaan.
4. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 25 min. Pohjan tullessa uunista, laske lämpö 160 asteeseen.
5. Juustokakku: Vatkaa yhteen huolellisesti tuorejuustot, jogurtti, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos browniepohjan päälle. Paista kakkua vielä 45-55 min. tai kunnes kunnes keskiosa on lähes kiinteä.
6. Irrota kakku veitsellä vuoan reunoista, mutta anna kakun jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.
Hiihtoloma terkuin, Essi
On kyllä ihanan tuhti herkku! Nam! :D
VastaaPoistaTämä oli kyllä juuri sopivan tuhtia ja niin hyvää! ;D
Poista