tiistai 21. maaliskuuta 2017

Gluteeniton sokerikakku ilman voita

Hui miten pitkä aika on vierähtänyt omasta viime postauksesta! Olen kyllä tässä välissä leiponut, mutta reseptit löytyvät jo blogista, joten mitään kirjoitettavaa ei ole ollut. Nyt tulee kuitenkin uusi herkullinen resepti.
Leivotaan-lehden uusimmassa numerossa oli jälleen paljon hyviä reseptejä, joista tekisi mieli testata yhtä jos toistakin. Yksi resepteistä oli erittäin helppo sokerikakku ilman voita. Tämä kakku on pumpualiakin pehmeämpää peruna- ja mantelijauhojen ansiosta. Ja vieläpä gluteeniton. Kevyen kuohkea herkku nopeasti!

Sokerikakku ilman voita
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljajauhetta
1 1/2 dl mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä

TEE NÄIN
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen mallinen noin yhden litran vuoka.
2. Vatkaa munat ja vaniljajauhe kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita leivinjauhe manteli- ja perunajauhoihin. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi vesi joukkoon.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia.
5. Tarjoa kakku sellaisenaan tai koristele se tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla.




2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti, näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😊 Tämä oli kyllä herkullisen pehmoinen kakku.💗

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)