Täytyy sanoa, että olen hyvin tyytyväinen niin kakun makuun, kuin ulkonäköönkin. Halusin testata poroa kakun väliin, ja löysinkin Kinuskikissan Tervetuloa juhliin -kirjasta kivan poroisännän kinkkukakun ohjeen. Ohjeessa on tehty kaksi erillistä täytettä, toinen kinkku ja toinen poro, mutta minä laitoin yhteen ja samaan täytteeseen sekä kinkkua, että poroa. Tein muutenkin kakusta pienemmän kokeiluversion. Tämä kakku tulee melko varmasti koristamaan kesän juhlapöytää. :)
Poroisännän kinkkukakku
1 pkt vehnäpaahtoleipää
Kostutus:
3 1/2 dl vettä
3/4 lihaliemikuutiota
Täyte:
100 g kylmäsavuporoa
50 g kinkkua
100 g purjoa
1 dl persiljaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa
Reunoille:
200 g ruohosipulituorejuustoa
Koristeluun esimerkiksi:
viinirypäleitä
persiljaa
kurkkua
kinkkua
juustoraastetta
Kuutioi poro ja kinkku. Hienonna purjo ja persilja. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Leikkaa leivistä reunat ohuelti pois. Muotoile neliskanttisiksi. Leikkaa tarvittaessa jatkopaloja.
Kiehauta vesi ja sulata siihen lihaliemikuutio.
Lado tarjottimelle neljä leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta lihaliemellä reilusti.
Levitä päälle täytettä. Jatka näin kunnes sinulla on kolme täytekerrosta. Kostuta myös päällinen.
Anna kakun seistä jääkaapissa kelmulla suojattuna mielellään seuraavaan päivään.
Levitä kakun reunoille ruohosipulituorejuustoa. Koristele mielesi mukaan.
Voileipäkakut on niin herkkua.. Jos pitäisi valita täytekakusta ja voikkarista, niin mun valinta olisi voikkari.. :) Silti niin harvoin tulee tehtyä edes juhliin...
VastaaPoistaKyllä nämä vaan ovat herkullisia! Minä kun olen enemmän makeahiiri, niin kallistun täytekakun puolelle. :D Mutta juhliin sopivat. :)
Poista