Ai että tämä piirakka on hyvää! Kirjan ohjeessa marjoiksi ehdotetaan punaviinimarjoja tai lakkoja, mutta minä käytin vadelmia. Vadelmien ja valkosuklaan yhdistelmä on ihana, joten vadelmat käyvät tähän paremmin kuin hyvin. Turkkilainen jogurtti antoi täytteesen kivasti pehmeyttä. Omasta mielestä tämä piirakka on jopa vähäsen juustokakkumainen. <3
Pappilan marjapiirakka
Ainekset
pohja:
150 g
voita tai margariinia
1 dl
tummaa sokeria (itse käytin valkoista)
1
muna
1.5 dl
grahamjauhoja
1.5 dl
speltti- tai vehnäjauhoja
0.5 tl
soodaa
täyte:
100 g
valkosuklaata
200 g
turkkilaista jogurttia
1
muna
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4 dl
sokeroituja vadelmia
Valmistusohje
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.Lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot
ja sooda vaahtoon kevyesti sekoittaen.
Painele seos halkaisijaltaan
27 cm:n piirakkavuoan pohjalle
ja reunoille. Pistele pohja haarukalla
ja paista 200-asteessa noin
13 minuuttia ilman täytettä.
2. Valmista täyte sulattamalla
valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita
jogurtti, muna, sokerit ja sula
suklaa. Laita esipaistetun pohjan
päälle ensin marjat ja sitten
suklaajogurttiseos. Paista vielä
noin 15 minuuttia, kunnes piirakka
saa väriä.
3. Jäähdytä hyvin ja koristele halutessasi
sulalla suklaalla ja marjoilla. Sopii
hyvin pakastettavaksi.
Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa ja pirteää alkavaa viikkoa! :) Roosa
Näyttää kyllä tosi herkulta! :)
VastaaPoistaKiitos!😊 Tämä olikin mahdottoman hyvää.💗
Poista