torstai 14. kesäkuuta 2018

Marjaisa pavlova

Ensimmäisiä suomalaisia mansikoita alkaa jo löytyä kauppojen hyllyiltä. Marjoista innoittuneena ajattelin leipoa kesäisen pavlovan. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun kokeilin pavlovaa, mutta ei varmasti viimeinen. Yllätyin siitä, miten helposti kakku valmistui. Marengin ja marjojen kevyt, mutta makea yhdistelmä on kuin tehty kesään. Kerma-rahkatäyte muistutti hieman jäätelöä, varsinkin vähän aikaa jääkaapissa oltuaan. <3 Ohje löytyi K-ruoka -sivustolta, mutta täytteeseen tein hieman muunnelmia.


Pavlova

Ainekset

Pohja

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissitärkkelys- tai perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa

Päälle

2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
hieman sokeria
mansikoita
puutarhamustikoita



Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Sekoita joukkoon vielä etikka.
  2. Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella rengas, jonka halkaisija on noin 25 cm. Levitä marenkiseos renkaan sisään niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle.
  3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka. Mausta sokerilla. Levitä kerma-rahkavaahto kakulle ja koristele tuoreilla marjoilla.





4 kommenttia:

  1. On kyllä ihan superkesäisen näköinen herkku! ♥♥♥

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan pavlovaa tehnyt, enkä edes maistanut.. Ihanan kesäiseltä ja herkulliselta näyttää!:)

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)