Tein muutama viikko takaperin salted caramel donitseja, joiden reseptin löysin Annin Uunissa -blogista. Sain ystävältäni Tupperwaren donitsipellin, jota piti tietysti testata. Makeita kivoja pikku donitseja syntyi! :P
Kinuskiset donitsit
Ohje:
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl leivinjauhoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 0.5 dl öljyä
- Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
- Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa.
- Lisää muna-maito-öljyseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Voitele donitsipelti vuokaspraylla tai öljyllä, jotta donitsit irtoavat helposti pellistä.
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsikoloihin noin puoleenväliin.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia uunista riippuen.
- Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle jäähtymään.
Salted Caramel Kuorrute:
- 2 dl fariinisokeria
- 2 rkl vettä
- 2 dl kerma
- nokare voita
- sormisuolaa
- nonparelleja
- Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää kerma hiljalleen sekaan, koko ajan hämmentäen.
- Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
- Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Lisää voi ja suola ihan lopuksi sekaan.
- Dippaa donitsit vielä lämpimään kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja.
Tällä viikolla sain idean ihanaan jälkiruokaan, jonka reseptin haluan julkaista pian. Jos pidät valkosuklaasta, pysy kuulolla! ;) Roosa
Heips! Ihanan näköisiä donitseja :) Olisikohan mahdollista, että linkittäisitte suoraan reseptiini, kun se on lainattu sivustoltani? Kaunis kiitos :)
VastaaPoistaKiitos, ja totta kai! Minäpäs linkkaan.😊
Poista