maanantai 30. heinäkuuta 2018

Mantelikuorrutettu sitruunakakku

Olen kerran aikaisemmin hehkuttanut leivontakirjaa nimeltä Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia, ja pakko hehkuttaa jälleen. Tässä kirjassa on sivu toisensa jälkeen niin ihania reseptejä, että meinasi iskeä valinnanvaikeus. Kirja on minulla kirjastosta lainassa, mutta pakko vielä saada tämä omaksi.
Pitkän valinnan vadelma-suklaakakun ja tämän sitruunakakun välillä, päädyin lopulta raikkaaseen sitruunaan. Oli kyllä oikein hyvä valinta. Parasta tämä oli juuri uunista tulleena kermavaahtonokareen kera. <3



Mantelikuorrutettu sitruunakakku
12 palaa

Pohja
75 g voita
0,75 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl jauhoa
2 rkl maitoa

Täyte
6 munaa
3 dl sokeria
1 rkl perunajauhoa
1 dl ranskankermaa
1 dl kahvikermaa
4-5 keskikokoisen sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori

Pinnalle
1,5 dl jauhoa
100 g mantelijauhetta
0,75 dl sokeria
80 g voita
2 rkl maitoa

Valmista pohja: Sekoita voi ja sokeri. Lisää joukkon keltuainen, jauho ja maito. Kääri taikinapallo kelmuun ja pane 30 minuutiksi jääkaappiin. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane päälle folio ja paino (esim. herneitä tai ohranjyviä). Paista 10 minuuttia.
Valmista täyte: Vatkaa munat rikki sokerin ja perunajauhon kanssa. Lisää ranskankerma, kahvikerma, sitruunamehu ja raastettu kuori. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Kaada täyte pohjalle, paista 25 minuuttia. 
Sekoita jauho ja mantelijauhe. Lisää sokeri ja kuutioitu voi, nypi sormin tasaiseksi muruseokseksi. Lisää joukkoon maito. Ripottele muruseos kakun päälle. Paista vielä 20-25 minuuttia eli kunnes kakku on päältä kullanruskea ja rapea. 


6 kommenttia:

  1. Onpas kiva uusi ohje, tätä voisi kokeilla. Sitruunaiset leivonnaiset suosikkeja! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tämä oli tosi hyvä ohje! :) Ja sitruuna on kyllä kiva leivonnassa.

      Poista
  2. Kivan oloinen ohje, sitruuna sopii leivonnaisiin!

    VastaaPoista
  3. Wow this looks so incredibly delicious! I would love to try and make this myself. Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

    Greg Prosmushkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you so much! Love to hear if you're going to make this pie. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)