tiistai 1. tammikuuta 2019

Sitruunapikkuleivät

Heipä taas pitkän kirjoitustauon jäljiltä. Tarkoitus ei ollut pitää mitään taukoa, mutta jostain syystä blogin kirjoitus ei ollut to do -listojen kärkikahinoissa. :,D Viimeisin postaus näytti olevan heinäkuulta, joten kyllä tässä on jo aika hieman ryhdistäytyä. Vuosi 2018 oli blogin osalta melko surkea, mutta tehdään vuodesta 2019 parempi ja reseptirikkaampi. Uudella innolla uuteen vuoteen! :)

Ensin pieni takaisinheitto jouluun. Joulu meni jälleen yhtä nopeasti, niin kuin joka vuosi. Kahvipöytää koristivat jouluna joulutortut, kentakilainen kahvikakku (parasta ikinä<3), jäädytetty minttusuklaakakku ja sitruunapikkuleivät. Sitruunapikkuleipien oikea nimi oli murotaikinapossut kirjasta Hyvää joulua!, mutta minä nimesin tämän uudellen, koska en tehnyt pelkkiä possun muotoisia pikkuleipiä ja näissä maistui oikeasti sitruuna. Nämä pikkuleivät rapsahtivat ihanasti puraistessa ja sen jälkeen sulivat suuhun. Minun mielestä nämä sopisivat myös kesään. Helppojakin olivat tehdä!


Sitruunapikkuleivät

Murotaikina
100 g voita
2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 iso kananmuna
noin 4 dl vehnäjauhoja

Pinnalle
hienoa sokeria

Täyte
vadelmamarmeladia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Mausta vaahto suolalla ja sitruunan kuoriraasteella. Lisää joukkoon kananmuna ja vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää 1-2 rkl kylmää vettä. Pyöritä taikina palloksi ja kääri se tuorekelmuun. Nosta taikina jääkaappiin vetäytymään 5-10 minuutiksi.

Kauli taikina levyksi ja ota siitä piparimuotilla pikkuleipiä leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Pyörittele vielä lämpimät pikkuleivät hienossa sokerissa ja jäähdytä. Levitä joka toiselle pikkuleivälle vadelmamarmeladia ja paina päälle toinen pikkuleipä. Säilytä ilmatiivissä purkissa tai rasiassa.



2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä täälläkin piiitkästä aikaa päivitystä! :D:D Vähän samoissa merkeissä meni itselläkin blogivuosi 2018, mutta yritetään tehdä tästä vuodesta parempi! Nämä on ollut varmasti herkkua ja kiva kun ei oo aina niitä perinteisiä pipareita, vaikka toki nekin hyviä on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli pitkästä aikaa kirjoitella. :D Tästä tämä taas lähtee! Ja hyviä oli kyllä nämä pikkuleivät, tosiaan ajatus olikin tänä jouluna tehdä jotain muuta kuin pipareita. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)