sunnuntai 28. elokuuta 2016

Alkusyksyn omena-kinuskikakku

Syksy alkaa jo selvästi tehdä tuloaan. Lehdet muuttavat väriään, ilma tuntuu viileältä ja syysmyrskyjä on ollut, kuten eilinen Rauli-myrsky. Tällä hetkellä ulkona vielä paistelee aurinko, joten viimeisistä lämmön hetkistä kannattaa nauttia.
Suomalaiset omenat alkavat olla parhaimmillaan ja kaupastakin niitä jo saa. Eilen kävin ostamassa muutaman omenan, ja suuntasin keittiöön leipomaan. Tällä kertaa omenoista syntyi ihana omena-kinuskikakku. Uskomattoman helppoa ja HYVÄÄ! Ohje löytyi Lunni leipoo -blogista. Tämä kakku oli niin helppo ja nopea valmistaa, että suosittelen aivan ehdottomasti kokeilemaan. :)




TAIKINA

LISÄKSI

Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuutioi omenat.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele ja jauhota n. 22-senttinen vuoka.
Vaahdota voi sokerin kanssa, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
Toisessa kulhossa yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. 
Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, kahdessa erässä kumpaakin. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikinasta vähän yli puolet vuoan pohjalle, tasoita. Painele päälle omenakuutiot ja tiputtele päälle puolet kinuskista sinne tänne.
Levitä loput taikinasta päälle ja paista uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä, poista sitten vuoasta. Viimeistele kinuskikastikkeella.


Muistakaa, että tänään on viimeinen päivä aikaa osallistua 1-vuotis arvontaan! :) Roosa

4 kommenttia:

  1. Omenat alkaa tosiaan olla juuri kypsiä. Neljästä puusta riittääkin leivottavaa ja hillottavaa melkoisesti.. :) Tämä ohje täytyykin laittaa muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, neljästä puusta riittää kyllä koko vuodeksi! :D Kannattaa kokeilla tätä. ;)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)