perjantai 5. elokuuta 2016

Mustikka-murumuffinit

Kuten viime postauksen lopussa tokaisin, leivontahimo iski jälleen ja leipomaan oli päästävä. Huomasin Instagramia selailellassani Inkiväärihillolla super houkuttelevan kuvan mustikka-murumuffineista. Kuva jäi mieleeni niin vahvasti, että reseptiä oli aivan pakko testata.
Maku oli kyllä yhtä houkutteleva kuin kuva. Erityisesti päälle tuleva muru on niiiin ihanaa! Nämä eivät ole myöskään liian makeita tai sokerisia muffineita, vaan pehmeitä ja hyvin mustikkaisia. Tykkään usein tosi paljon leivonnaisista joihin tulee piimää, eivätkä nämäkään tehneet poikkeusta. Kokeilkaa ihmeessä! :)


Mustikka-murumuffinit, 12 kpl

Muruseos

3 rkl pehmeää voita
3 rkl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Taikina

5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 dl mustikoita
2 munaa
1 dl öljyä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
Valmista muruseos. Sekoita kulhossa pehmeään voihin sokeri ja jauhot. Nypi sormilla murumaiseksi seookseksi ja nosta kulho jääkaappiin. Yhdistä toisesssa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne mukaan jäisinä. Vatkaa kevyesti kolmannessa kulhossa munat, öljy, sokeri, vaniljasokeri ja piimä. Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin ja sekoita. Vältä sekoittamasta taikinaa liikaa. Lusikoi taikina muffinipellin voideltuihin koloihin (leivinpaperipaloista tulee muuten hauskat pikkuvuoat!) niin, että kolot ovat 2/3 täynnä. Ripottele muffinien päälle reilusti muruseosta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä muffinista tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja nosta muffinit pois vuoasta. Jos et käytä leivinpaperipaloja vuokana, irroita tarvittaessa muffinien reunat varovasti veitsellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä kommentti! :)