Makumaailma piirakassa oli kivan suolainen. Ei liian suolainen, mutta tarpeeksi. Aluksi ajattelin, että piirakka olisi kevyt, mutta itse asiassa tämä olikin aika tuhti. Tuhtiuteen vaikuttaa ainakin tuorejuuston määrä. Menee siis hyvin pääruokanakin. :) Ohje on Yhteishyvä ruoka -lehdestä.
Ainekset
8 annosta
Pohja | ||
1 | 2 dl | ruisjauhoja |
2 | 1 dl | vehnäjauhoja |
3 | 4 rkl | öljyä |
4 | 1,5 dl | kylmää vettä |
5 | 1 tl | suolaa |
Täyte | ||
1 | 200 g | kylmäsavulohta viipaleina |
2 | 1 | pieni parsakaali |
3 | 1 dl | raejuustoa |
4 | 0,5 | sitruunan mehu |
Hyydyke | ||
1 | 1 | ruukku tilliä |
2 | 2 | kananmunaa |
3 | 2 rasiaa | (400 g) maustamatonta tuorejuustoa |
4 | 2 dl | ruokakermaa |
5 | rouhittua mustapippuria |
Ohjeet
Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja siirrä jääkaappiin.
Pilko kylmäsavulohi noin sentin kokoisiksi paloiksi. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne pituussuunnassa pariin osaan. Laita parsakaalipalat ja kylmäsavulohikuutiot kulhoon, lisää raejuusto ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita.
Valmista hyydyke: silppua tilli ja sekoita ainekset hyvin sähkövatkaimella.
Levitä parsakaali-lohi-raejuustoseos piirakkapohjalle. Kaada päälle hyydyke ja painele parsakaalipalat hyydykkeen alle piiloon. Paista piirakkaa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Piirakka hyytyy loppuun jäähtyessään.
Tämä näytti super herkulliselta jo ennen uuniin menoa. |
Meille tuli tänään tuo lehti ja äsken pikaselasin sen. Tämän piirakan ohje suorastaan pomppasi sieltä esille ja ajattelin, että kuulostaa hirmuisen hekulliselta, että pitäispä kokeilla joskus tehdä. :D
VastaaPoistaSuosittelen testaamaan! Maistuu varmasti😋
Poista