sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kylmäsavulohi-parsakaalipiiras

Eilen teimme lauantai-illan ruoaksi suolaista piirakkaa. Kovin usein ei tule suolaisia piirakoita tehtyä, koska ne makeat ovat enemmän mieleen. :D Välistä nämä suolaiset herkut ovat kuitenkin hyviä ja tämäkin piirakka oli erittäin herkullinen.
Makumaailma piirakassa oli kivan suolainen. Ei liian suolainen, mutta tarpeeksi. Aluksi ajattelin, että piirakka olisi kevyt, mutta itse asiassa tämä olikin aika tuhti. Tuhtiuteen vaikuttaa ainakin tuorejuuston määrä. Menee siis hyvin pääruokanakin. :) Ohje on Yhteishyvä ruoka -lehdestä.

Ainekset

8 annosta 
Pohja
2 dl ruisjauhoja 
1 dl vehnäjauhoja 
4 rkl öljyä 
1,5 dl kylmää vettä 
1 tl suolaa 
Täyte
200 g kylmäsavulohta viipaleina 
pieni parsakaali 
1 dl raejuustoa 
0,5 sitruunan mehu 
Hyydyke
ruukku tilliä 
kananmunaa 
2 rasiaa (400 g) maustamatonta tuorejuustoa 
2 dl ruokakermaa 
rouhittua mustapippuria 
 

Ohjeet

Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja siirrä jääkaappiin.
Pilko kylmäsavulohi noin sentin kokoisiksi paloiksi. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne pituussuunnassa pariin osaan. Laita parsakaalipalat ja kylmäsavulohikuutiot kulhoon, lisää raejuusto ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita.
Valmista hyydyke: silppua tilli ja sekoita ainekset hyvin sähkövatkaimella.
Levitä parsakaali-lohi-raejuustoseos piirakkapohjalle. Kaada päälle hyydyke ja painele parsakaalipalat hyydykkeen alle piiloon. Paista piirakkaa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Piirakka hyytyy loppuun jäähtyessään.


Tämä näytti super herkulliselta jo ennen uuniin menoa.


2 kommenttia:

  1. Meille tuli tänään tuo lehti ja äsken pikaselasin sen. Tämän piirakan ohje suorastaan pomppasi sieltä esille ja ajattelin, että kuulostaa hirmuisen hekulliselta, että pitäispä kokeilla joskus tehdä. :D

    VastaaPoista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)