maanantai 10. huhtikuuta 2017

Raikas mango-appelsiini täytekakku

Lauantaina pidin sukulaisille syntymäpäiväkahvittelut, vaikka varsinainen synttäripäivä on vasta huomenna. Kakku piti totta kai leipoa ja halusin kakkuun raikkaat keväiset maut. Kinuskikissan sivuilta löytyi ihana mango-appelsiinitäytteen ohje ja sitä siis testasin.

Kakkupohjaa varten etsin gluteenittoman pohjan ohjeen, tai itse asiassa kaksi. Ensimmäinen kokeilu kun meni hieman penkin alle... Tein tosiaan aluksi pohjan Kinuskikissan ohjeella. Tähän ohjeeseen tuli 4 dl jauhoja, mikä oli liikaa verrattuna kakkuvuoan kokoon. Kakkupohja siis paistui vain pinnalta ja sisus jäi täysin taikinaksi. Osa taikinasta löysi paikkansa myös uunin pohjalta... Tästä viisastuneena olisin voinut käyttää suurempaa kakkuvuokaa, mutta vaihdoin kokonaan ohjetta, johon tuli vain 2 dl jauhoja. Sittenhän se onnistui! :D Pienet vastoinkäymiset kuuluvat leipomisen henkeen, koska silloin ne onnistumiset tuntuvat erityisen hyvältä.

Kaiken kaikkiaan kakku oli kyllä huippu hyvä ja niin kuin monesti jo sanottu, raikas. Täytteen alla oleva lemon curd kerros antoi vielä oman lisänsä. Ja se gluteeniton kakkupohja oli pumpulisen pehmeä. Pehmeämpi kuin tavallinen kakkupohja. Kakun päällä on kermavaahtoa, ylijäämä täytteellä pursotetut tulppaanit ja pääsiäismunakarkkeja. Vähän harmittaa kun kakusta ei ole yhtään pala kuvaa missä näkyisi täyte, mutta taisi olla niin herkkua, että en ehtinyt kameraa kaivaa esiin... :P



Mango-appelsiini täytekakku



Gluteeniton kakkupohja


Ainekset



4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Ohjeet

Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka gluteenittomilla jauhoilla tai kookoshiutaleilla huolellisesti. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa ja jäähdytä.

Mango-appelsiinitäyte
Ainekset:
4 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
200 g appelsiinituorejuustoa
3 prk (á 125 g) vauvojen mangososetta
½ dl vaniljakreemijauhetta
(lemon curd -sitruunatahnaa)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto ja mangosose. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes rakenne on sopivan jämäkkää. Huomaa, että täyte jähmettyy jonkin verran lisää jääkaapissa.
Levitä täytettä kostutetun kakkupohjan päälle. Halutessasi voit sipaista täytteen alle kerroksen sitruunatahnaa. 

Tässä vielä kuva siitä katastrofi kakkupohjasta. :D


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä ja tosi hyvältä kuulostavat täytteet! :) Mulla viimeisen katastrofi tapahtuin kääretorttulevy luiskahti tistialtaaseen, missä oli vettä. Hetken mietin, että itkeäkö vai nauraa, mutta päätin kuitenkin tehdä heti uuden pohjan ja sen kanssa olin varovaisempi. Näistä onneksi oppii, enkä ole toista kertaa uittanut leivonnaisia lavuaarissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytteet oli kyllä erikois hyvät! :) Haha, naurattaa ihan, kaikkea sitä sattuukin tekevälle. :D

      Poista
  2. Voi nam toi täyte tosiaan kuulostaa ihan super herkulta! Välillä pitäis kyllä itsekin tehdä ihan kunnon täytekakkuja juustokakkujen ja leivonnaisten sijaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minka, täyte oli kyllä tosi hyvä! Itsekin tulee tehtyä täytekakkuja vain juhlien aikaan, vaikka kyllähän pienet täytekakut menisivät arkenakin. :)

      Poista
  3. Onko lemon-curtia tai vaniljakreemijauhetta myynissä ja ovatko ne laksoottomia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempia on myynnissä päivittäistavarakaupoissa ja ovat laktoosittomia. :)

      Poista

Ilahduta jättämällä kommentti! :)