Valkosuklaa-vadelmakakku
VUOKAAN
Voita
VADELMAKAKKU
3dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2 kananmunaa
1½ dl maitoa huoneenlämpöisenä
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
VALKOSUKLAATÄYTE
130 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan n. 15 cm kokoista kakkuvuokaa. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikinaa vain sen verran että se on tasaista. Kääntele joukkoon vadelmat.
Jaa taikina vuokiin ja paista kakkuja uunin keskitasolla n. 30 min. Anna kakkujen jäähtyä vuoissa n. 5 min. ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään. Peitä kakkupohjat jäähtymisen ajaksi kelmulla, jotta ne pysyvät mehevinä.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää valkosuklaa joukkoon sähkövatkaimen matalalla nopeudella vatkaten. Kääntele tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon.
Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen kerrokseen ja käytä puolet täytteestä kakun täyttämiseen. Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele kakku mieleiseksesi.
VINKKI: Voit tehdä kakun kaksinkertaisena halkaisijaltaan 22-24cm kokoisiin vuokiin.
Mukavaa viikkoa toivotellen
Essi
Oon tätä kakkua juurikin tuossa kirjassa ihaillut monta kertaa, mutten oo vielä kerennyt tekemään :D Näyttää kyllä niin ihanalta! ♥ Pitänee joskus tehä ittekkin ;)
VastaaPoistaKannattaa kyllä kokeilla! :D Oli ihan super hyvää eikä ees liian makeeta vaikka siinä kuorrutuksessa olikin sitä valkosuklaata.
PoistaTän täytyy olla hyvää 😉
VastaaPoista