Ainekset
Taikina:
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
vadelma- tai omenamarmeladia
Päälle:
300 g (n. 4 dl) mansikanmakuista tomusokeria (tai tavallista tomusokeria + punaista elintarvikeväriä)
noin 1/2 dl vettä
suklaata koristeluun
Valmistusohje
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin puoli tuntia.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat taikinapalat suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20 x 25 cm). Nosta levyt leivinpaperin päälle pellille. Voit myös kaulia ne suoraan leivinpaperin päällä.
Paista levyjä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä toiselle levylle kerros omena- tai vadelmamarmeladia. Nosta toinen levy päälle.
Sekoita tomusokeriin sen verran vettä, että saat notkean tahnan. Levitä kuorrutus päällimmäisen levyn päälle. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Leikkaa levy terävällä veitsellä tasakokoisiksi leivoksiksi.
Ensi viikolla ollaan taas uusien herkkujen kimpussa. Palaillaan silloin! (: Roosa
Voi mitä herkkua! Vaan en koskaan ole itse leiponut... Täydellisiä palasia, nams!
VastaaPoistaVoi kiitos Kirsi! Nämä olivat aivan ihania, suosittelen testaamaan. <3
PoistaHienoja, nämä olivat omia lapsuuden suosikkejani, niin näillä on jo sen vuoksi tunnearvoa, pitää joskus kokeilla tehdä itsekin.
VastaaPoistaKiitos paljon! Kannatan kyllä kokeilemaan, todella hyviä ovat. :)
PoistaEn ole minäkään koskaan näitä kokeillut. Näyttää herkulta! :) Hyvää ystävänpäivää!
VastaaPoistaKiitos Raisa, nämä ovatkin herkkua! :P Hyvää myöhäistä ystävänpäivää sinullekin!
Poista