perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin tortut

Hyvää Runebergin päivän iltaa kaikille!
Runebergin päivänä on tottakai syötävä Runebergin torttuja. Ne on vaan niin älyttömän hyviä ja tosi helppoja tehdä. Nyt tänne blogiin tulee kaksi Runebergin torttu postausta, mutta ei se haittaa, kun ohjeet on erilaiset. :) Minä otin ohjeen K-ruoka sivustolta täältä, mutta muokkasin sitä hieman. Tein tortut muffinssivuokiin ja nämä olivat juuri sopivan kokoisia. Tortut olivat ihanan pehmoisia ja sopivan kosteita.



Runebergin tortut  25 kpl

200g leivontamargariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
2dl mantelijauhetta
1dl piparimuruja
1dl digestivemuruja
3/4dl kuohukermaa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut, mantelijauhe ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Kostutusliemi

2dl vettä
½ dl sokeria
n. 1tl rommiaromia

Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta rommiaromilla. Kostuta tortut rommiliemellä pullasudin avulla heti uunista ottamisen jälkeen.

Anna torttujen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele vadelmahillolla ja tomusokerikuorrutteella.



Nämä tortut oli kyllä tosi herkullisia. :) Sunnuntaina pitäisi leipoa laskiaispullia. Oi nam...
Essi


2 kommenttia:

Ilahduta jättämällä kommentti! :)