Mustikkapiiras
30 palaa
Ainekset
Taikina
9 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl taloussokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
5 dl piimää
2 dl vaaleaa siirappia
200 g margariinia tai voita sulatettuna
Pinnalle
7 dl (400 g) mustikoita
Kauramuru
1 ½ dl taloussokeria
3 dl kaurahiutaleita
100 g jääkaappikylmää margariinia tai voita paloiteltuna
Viimeistelyyn
tomusokeria
9 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl taloussokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
5 dl piimää
2 dl vaaleaa siirappia
200 g margariinia tai voita sulatettuna
Pinnalle
7 dl (400 g) mustikoita
Kauramuru
1 ½ dl taloussokeria
3 dl kaurahiutaleita
100 g jääkaappikylmää margariinia tai voita paloiteltuna
Viimeistelyyn
tomusokeria
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti (n. 40 x 30 cm).
2. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Kaada piimä, sulatettu rasva ja siirappi kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita aineet taikinaksi. Levitä taikina pellille ja ripottele mustikat pinnalle.
3. Sekoita kauramurun aineet ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.
4. Paista uunissa 30–35 minuuttia.
5. Paloittele lämmin piiras ja siivilöi tomusokeripilvi palojen päälle.
6. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
2. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Kaada piimä, sulatettu rasva ja siirappi kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita aineet taikinaksi. Levitä taikina pellille ja ripottele mustikat pinnalle.
3. Sekoita kauramurun aineet ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.
4. Paista uunissa 30–35 minuuttia.
5. Paloittele lämmin piiras ja siivilöi tomusokeripilvi palojen päälle.
6. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Parasta tämä on lämpimänä vaniljajäätelön kera, mutta ei ollut pahaa suklaajäätelönkään kanssa. ;) |
Maanantaina onkin jo helmikuun viimeinen päivä ja maaliskuu vaihtuu. Pian siis julkistetaan helmikuun haasteen voittaja. Palaillaan! :) Roosa
Ihan erityyppinen ohje kuin mun lemppariohje ,mutta hyvältä tämäkin kuulostaa! Mustikka on aina hyvää! :) Mulla jäi nyt tämän kuun haaste väliin, mutta mielenkiinnolla odotan muiden luomuksia!
VastaaPoistaTämä on kyllä tosi hyvää, ja tosiaan mustikka maistuu aina! :) Se on kyllä toisaalta kiva, että kaikilla on se oma lemppariresepti. Pian tuleekin helmikuun herkkujen esittelyt ja sitten pyörähtää käyntiin maaliskuun haaste. ;)
Poista