Raaka-aineet
Ohjeet
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Mausta taikina tipalla karvasmantelia. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita pellille 12 kpl paperisia leivosvuokia ja jaa taikina niihin. Paista torttuja noin 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen aineet ja tee siitä lusikalla valuttaen rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.
Tortut voi paistaa myös pienissä teflon vuokissa. (12kpl)
Oikein rentouttavaa ja herkullista viikonloppua kaikille! :) Roosa
|
perjantai 5. helmikuuta 2016
Runebergin tortut
Tänään on helmikuun viides päivä eli Runebergin päivä. Runebergin päivänä on meidän perheessä totta kai ollut tapana leipoa runebergin torttuja, joita tehtiin myös tänä vuonna. Tein tortut tavallisiin muffinivuokiin, joten näistä ei tullut näyttävän korkeita, mutta erittäin hyviä kylläkin. Jos joku ei vielä ole tehnyt runebergin torttuja, mutta haluaisi kyllä, niin tämä resepti on helppo ja erittäin nopea! Löysin reseptin kaapin kätköistä ja näytti olevan tulostettu Kotikokki-sivustolta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Runebergipäivä vois olla useamminkin kuin kerran vuodessa, sen verran hyviä nämä tortut ovat. :) Hyvä puoli noissa matalissa runebergintortuissa on, että silloin hilloa ja kuorrutusta tulee suhteessa enemmän :)
VastaaPoistaHaha, niin kyllä voisi! :D Ja tosiaan tuo mitä sanoit kuorrutteesta on kyllä ihan totta!
PoistaMeilläkin näitä leivottiin, ja vaikka herkkulakossa olenkin niin kyllä yksi torttu päätyi omaankin suuhun.. :)
VastaaPoistaPakkohan se on Runebergin päivänä runebergin torttu syödä! ;)
Poista